GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mart 2020 Çarşamba 09:52

MHP’nin önerisi ret edildi: Öğretmenlere tahsis edilmeyecek!

Gaziemir Belediyesi uzun süredir kiracılar tarafından kullanılan Tepe Restoran’ın dönüştürülerek öğretmenler lokali yapılması teklifini kabul etmedi. MHP’nin önerisini değerlendiren komisyon teklifi ret etti. Belediye Başkanı Halil Arda’nın talimatıyla belediye şirketine devredilen tesisin durumu daha önce de tartışmalara neden olmuştu.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Meclisi’nde bulunan MHP’li meclis üyeleri Sevgi Mahallesi Nevvar Salih İşgören Caddesi No:8/3 adresinde bulunan Tepe Restoran’ın başta öğretmenler olmak üzere kamu kurumlarında çalışanların vakit geçirebilmesi için lokal yapılmasını istedi.  Önergeyi belediye meclisine sunan MHP’nin teklifi Hukuk Komisyonu’nda bulunan CHP’li meclis üyelerinin kararıyla ret edildi. Komisyonun, AK Partili Üyesi Ali Gönen toplantıya katılmayınca karar “katılanların oy birliğiyle” geçti.

Tesis, Belediye Başkanı Halil Arda’nın talimatıyla geçtiğimiz aylarda kurulan ve belediyeye hibe alınan SEYDAŞ Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye devredilmişti. Uzun süredir atıl olan ve kiracıların tahliyesi nedeniyle kullanılmayan Tepe Restoran daha önce de tartışmalara neden olmuştu. Öte yandan bölgede, Gaziemir Anadolu Lisesi, Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi ile Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi bulunuyor.

Teklifin ret edilmesine anlam veremediklerini belirten MHP’li Meclis Üyesi Selahattin Şahin, “Gaziemir’de öğretmenlere ait bir lokal olmasını, buraya da kamu kurumlarında çalışanların da gelebilmesini istedik. Belediyeye ait kullanılmayan, kullanıldığı zamanlarda da çok faydalı olmayan bir yerin değerlendirilmesini talep ettik. Etrafında okullar var. Yanında hastane bulunuyor. Gaziemir’de kamu kurumlarında çalışan binlerce memur bulunuyor. Polis lojmanları, askeri birlikler ve havalimanı gibi toplu yaşam alanları var. Buralarda görevli kişilerin de hizmetine sunulacak tesisin yapılabileceğini düşündük. Üstelik, belediye başkanına ‘şirket yapsın’ teklifini de götürmemize rağmen bu konuyu değerlendirmedi. Belediyemizin buna gücü yetiyordu. Ekonomik olarak bir sıkıntı da olmazdı. Ama ne yazık ki başkan bu teklifi kabul etmedi. Komisyon da bu şekilde karar aldı” dedi.