GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Kasım 2018 Cumartesi 12:15

MHP’nin '3 Büyükşehir' kararına İzmir’deki başkanlardan ilk açıklama!

MHP Lideri Bahçeli’nin yerel seçimlerde 3 büyükşehirde aday çıkarmayacaklarını söylemesi sonrasında siyasi kulisler yeniden hareketlendi. İzmir’de kartlar yeniden karılırken MHP İl Başkanı Veysel Şahin ile AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül gelişme sonrasında ilk açıklamayı yaptı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya kampında önemli açıklamalarda bulundu. MHP Lideri Bahçeli, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde İzmir, İstanbul ve Ankara’da aday çıkarmayacaklarını ilan etti.

Geride kalan genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile oluşturulan Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de sürdürülecek olması sebebiyle alınan karar siyaset kulislerini yeniden hareketlendirdi. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül gelişmelerle ilgili konuştu.

İLÇELERDE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Cumhur ittifakına desteğimiz sürüyor. İttifakın yara almaması için genel başkanımız böyle bir karar aldı. Daha önceki dönemde İstanbul için açıklanmıştı. Şimdi genel olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmama kararı aldık. Bu karar ilçeleri kapsamıyor. Biz ilçelerdeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.  

İZMİR’DE ŞANSIMIZ YÜKSELMİŞTİR!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Hayırlı olsun. Zaten devam eden bir Cumhur İttifakı vardı. Belki ufak tefek anlaşmazlıklar olmuştur ama arka planda bu ittifakın devam etmesini isteyen güçlü bir irade de vardı. Bu kapı hiçbir zaman kapanmamıştı. Ben inanıyorum ki artık İzmir’de de Cumhur İttifakı iddialı hale gelmiştir. MHP ile beraber İzmir’i uzun yıllardır süren beceriksiz yönetimlerden kurtarıp, yılların biriktirdiği sorunları hep beraber çözme imkanımız olur. Bu ittifak açıklaması bizim teşkilatımızı da son derece motive etmiştir. İş birliği içinde güzel bir çalışma yapacağımıza inanıyorum. İzmir’de şansımız daha da yükselmiştir” diye konuştu.