GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ekim 2021 Cumartesi 09:56

MHP'li Şahin, AK Partili Sürekli ile dostluğunu anlattı: Düşmanları kıskandıracak şekilde!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile aralarındaki ilişki hakkında “Kerem Ali Sürekli Bey ile diyaloğumuz gayet iyi, düşmanları kıskandıracak şekilde” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- SONSÖZTV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın programına konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile olan ilişkilerinden bahsederek aralarında hiçbir problem olmadığını vurguladı. Asıl önemli olanın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ilişki olduğunun, birlikteliklerinde de hiçbir problem olmadığının altını çizdi.

AK Parti İzmir’de bir eksik veya yanlış görse açık yüreklilikle söyleyeceğini belirten Şahin, AK Parti ve MHP ittifakında hiçbir sorun olmadığını şu sözlerle ifade etti:

“AK Parti İzmir’de yanlış veya eksik görsem, söylerim tabi ki. Benim şu anda AK Parti yetkilileriyle; Sayın il başkanıyla, Sayın milletvekilleriyle aramızda herhangi bir problem söz konusu değil, birlikteyiz. Devlet Bey ‘2023’e kadar’ diyor, sayın cumhurbaşkanımız ‘2073’e kadar’ diyor. Biz birlikteyiz yani, birlikteliğimizde hiçbir problem, hiçbir sorun söz konusu değil. Asla söz konusu değil. Bir sıkıntı veya eksik olduğunda tabi ki söylerim, bundan imtina etmem. Kerem Ali Sürekli Bey ile diyaloğumuz gayet iyi, düşmanları kıskandıracak şekilde. İki ayrı partinin, iki il başkanıyız; dünya konektörünün geldiği noktayı durumu onlar da biliyorlar biz de biliyoruz. Dünyanın 2023 seçimlerine nasıl kilitlendiğini üzerimizde nasıl oyunların oynandığını biz de biliyoruz onlarda biliyor. Oyunların farkındayız. Bu farkındalığın bilincinde olarak teşkilatlarımızla ülküdaşlarımızla partililerimizle AK Partiyle gece gündüz uyumadan, yatmadan 2023’e birlikte hazırlık yapma mecburiyetinde olduğumuzu onlar da biz de biliyoruz, farkındayız. Farkındayız her şeyin.”

BAHÇELİ’NİN TALİMATLARINI, ERDOĞAN’IN MÜCADELESİNİ GÖRÜYORUM
AK Parti ve MHP arasındaki ilişkilerin büyük resime bakılarak yorumlanabileceğini aktaran Şahin, “2 ayrı partiyiz aramızda resim farklılıkları olabilir ama ben büyük resme bakıyorum. Büyük resimde Devlet Bahçeli’yle Tayyip Erdoğan’ı görüyorum. Gerisi ayrıntı. Bir il başkanı hoşlanmış hoşlanmamış, bir milletvekili kabul etmiş etmemiş hiç önemli değil. Ben büyük resme bakarım. Orada da Devlet Bahçeli’nin talimatlarını, Tayyip Erdoğan’ın mücadelesini görüyorum. Gerisi laf-ı güzaftır” dedi.