GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Kasım 2019 Çarşamba 12:46

MHP’li Osmanağaoğlu üniversitelere destek istedi

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin hastanelerine destek istedi. Osmanağaoğlu, Ege Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın hastanenin yıkılıp yerine yenisinin yapılması projesine destek verdi.

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM’de devam eden 2020 yılı bütçesi üzerine devam eden Komisyon görüşmelerinde Sağlık Bakanlığı Bütçesi hakkında konuştu. Konuşmasında İzmir’in en büyük üniversiteleri olan ve bölgeye hitap eden Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinden bahseden Osmanağaoğlu, üniversitelere destek verilmesini talep ederken hastanelerin ihtiyaçları olduğunu ve bunların acilen yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “ İzmir’imizin göz bebeği olan Ege Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi gibi, bünyesinde çok değerli bilim adamları barındıran iki üniversiteye ve bunlara bağlı umut merkezi hâline gelmiş tıp fakültelerimiz ve hastanelerimiz vardır. Ege Üniversitesi Hastanesi 2 bin yatak kapasitesiyle ülkemizdeki üniversite hastaneleri arasında en büyük hastanedir. Ege Üniversitesi Hastanesi Sağlık Bakanlığımızın verimlilik ve kalite uygulamalarının neticesinde “A plus” hastaneler arasında gözükmektedir. Bir İzmir Milletvekili olarak Ege Üniversitesi Hastanelerinin sadece İzmir’imize hitap etmediği, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere, ülkemizin dört bir yanından hastalarını ağırladığını hatırlatmak isterim. Bu sebeple, hâlen otuz beş -kırk yılık eski binalarda hizmet sunan Ege Üniversitesi Hastanelerinin hizmet binalarının yeni teknolojiyle ve güncel ihtiyaçları daha rahat karşılayabileceği şekilde yenilenmesi büyük önem arz etmektedir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın bahsettiği üniversite hastanesinin yıkılarak yerine yenilerinin yapılması projesine destek veren Osmanağaoğlu, konuşmasında, “ Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanemizin 03, 02, 06 ve 05 kodlu tıbbi ilaç sarf malzemesi ve 06, 01, 02, 03 kodlu tıbbi cihaz demirbaş malzemesi kalemlerinin her biri için 15’er milyon TL gibi bir bütçeye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz” dedi. Osmanağaoğlu ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın personel ve bürokratlarına bakanlık nezdinde hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

Öte yandan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak yaptığı açıklamada, “TBMM'de yaptığı konuşmada hastanemizin yenilenmesi gerektiğini vurgulayan ve sağlık alanında yaptığımız çalışmaları destekleyen İzmir Milletvekilimiz Sayın Tamer Osmanağaoğlu'na teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.