GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Aralık 2018 Pazartesi 09:04

MHP'li Osmanağaoğlu: Öğretmen demek gelecek demektir

TBMM’de 2019 Bütçesi görüşmeleri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen oturumda da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Bütçeleri görüşüldü. Görüşmelere Ankara Konya seferi yapan yüksek hızlı trenin yaptığı kaza ile ilgili tartışmalar damgasını vurdu.

Söz alan milletvekillerinin hayatını kaybeden vatandaşlarla ilgili duydukları üzüntülerini dile getirmesi dikkat çekti. Söz alarak; “Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren’in, klavuz lokomotif ile çarpışması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullanan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu “Ulaştırma Bakanlığımızın hassasiyetle, gerekli adli ve idari soruşturmayı yapıp bu kazanın sorumluları hakkında gereğini yapacağına inanıyoruz.” dedi.

Şubatta En Az 40 Bin Öğretmen Ataması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un göreve geldiğinde 97 bin öğretmen açığı olduğunu söylediğini ifade eden Osmanağaoğlu  “Şubat ayında en az 40 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiği ortadadır.” dedi.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Şubat ayında en az 40 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiği ortadadır. Liyakatsız kadroların kaynağı olan mülakat sisteminin kaldırılması ve sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesinde de geç kalınmamalıdır.

Unutulmasın ki öğretmen demek gelecek demektir. Evlatlarımıza verilen kıymet ise geleceğe verilen değer demektir.