GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mayıs 2021 Cuma 14:06

MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e 'Zizek' tepkisi: Hesabını İzmirlilere veremezsin!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak' programına davet edilem sosyolog Slavoj Zizek'i 'Türkiye düşmanı' olarak nitelendirdi. Osmanağaoğlu, "Eğer bu etkinlik gerçekleşirse; Tunç Soyer bunun hesabını kıymetli İzmirlilere veremeyecektir" dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı. “Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak” çevrimiçi  konferansa sosyolog Zizek’in davet edilmesi, teröre destek verdiği iddiasıyla sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

Sosyal medya hesaplarından vatandaşlar Zizek ismine tepki gösterirken, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'da tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi.

TUNÇ SOYER BUNUN HESABINI İZMİRLİLERE VEREMEYECEK
Zizek'in Türkiye'nin düşmanı olduğunu belirten MHP'li Osmanağaoğlu, şu ifadeleri kullandı;

"GDO’lu CHP’nin ürünlerinden olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Charlie Hebdo Dergisi; Peygamber Efendimize, İslamiyet'e ve Türklüğe en ağır hakaretlere ederken eşiyle beraber bu rezalete destek olmuştu.

Tunç Soyer'in İzmir’de "mizah festivali" düzenlemeye kalkıp, o etkinliğe Türkiye’yi katliamcı gibi gösteren karikatüristleri davet etmesi hala hatıralardadır. Bu rezalet girişimlerimizle ve desteğinizle engellenmiş, Atatürk’ün İzmir’i bu utanca şahit olmaktan kurtulmuştu.

Tunç Soyer’in yeni faaliyeti ise Slavoj ?i?ek’ i İzmir’e davet etmektir. “Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak” başlıklı bir konuşma yapacak olan, son yılların "popüler solcusu" Zizek; tam da Tunç Soyer’in aradığı gibi bir düşünce insanıdır!

Tunç Soyer'in davetlisi Slavoj Zizek adlı bu şahıs etnik ayrımcılığı sosyalizm kılıfında pazarlayan, Kobani Üniversitesi’nde ders veren, PKK’nın terör örgütü olmadığını savunan birisidir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in davetlisi olan Slavoj Zizek; Türkiye Cumhuriyeti’ni "IŞİD’in işini kolaylaştırmakla ve Kürtlere devlet terörü uygulamakla" suçlayan bir müfteridir. Yani ?i?ek; bu devletin ve bu milletin temelden, esastan, doğrudan düşmanıdır!

İzmir’de bu rezalete önayak olanların; İslamofobi’yi yayanlardan, Türklerin evini yakan dazlaklardan ve Mehmetçiğe kurşun sıkan teröristlerden zerre kadar farkı yoktur!

Açık çağrımdır: Atatürk’ün İzmir’ini Türk ve Türkiye düşmanı Slavoj Zizek gibi bir kişinin sözleriyle kirletmenin hiçbir izahı yoktur! Eğer bu etkinlik gerçekleşirse; Tunç Soyer bunun hesabını kıymetli İzmirlilere veremeyecektir."