GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Mayıs 2020 Cuma 19:52

MHP'li Osmanağaoğlu'dan Soyer'e 'İzmirliler Günü' tepkisi

MHP İzmir milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e 15 Mayıs'ı hatırlattı ve 'İzmirliler Günü' eleştirisinde bulundu.

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Milli Mücadelemizin fitilinin ateşlendiği ve Hasan Tahsin'in ilk kurşunu ateşlediği 15 Mayıs'ı sosyal medyadan yaptığı baylaşımla andı.

Osmanağaoğulu, Hasan Tahsin ve İzmir adliyesindeki hain  terör saldırısında şehit düşen Fethi Sekin'in fotoraflarını paylaştı ve "Bu milletin kahramanları, İzmir'in sevdalıları hiç bitmez. Hasan Tahsinlerden Fethi Sekinlere; emanet yere düşmez. 101 yıl önce; yenilmez Türk'ün mührünü, bu şehrin tam ortasına vuran Hasan Tahsin'i (Osman Nevres) rahmetle anıyorum. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

SOYER'E 'İZMİRLİLER GÜNÜ' TEPKİSİ!
Osmanağaoğlu,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, 3 Mayıs'ı  'İzmirliler günü ilan etmesine, 15 Mayıs'ı hatırlatarak tepki gösterdi.

Osmanağaoğlu, "Değinmeden geçemeyeceğim, keşke Sayın  @tuncsoyer de 3-5 günleri gibi içi boş bir günü değil de İzmir için manevi değeri olan 15 Mayıs’ın Dünya İzmirliler Günü olmasını isteseydi. Hayatında ilk defa İzmir’e yakışan bir iş yapmış olurdu" ifadelerini kullandı.