GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Temmuz 2017 Pazartesi 12:07

MHP’li Karataş’tan ‘yeni parti’ çıkışı: Akşener’in geçmişi ne ki...

İl Başkanı Karataş, teşkilatın Ankara ziyareti hakkında bilgi verirken, Akşener’in kuracağı yeni partinin MHP’den oy devşireceği iddiaları karşısında,  “Geçmişte Akşener’le mukayese edilmeyecek başkaları da ayrılmışlardı. Netice gelmedi. Akşener’in MHP’yle geçmişi ne ki, bizden oy götürecek?” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı, Başkan Necat Karataş önderliğinde Ankara’ya giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

İl kongresinin gerçekleşmesinin ardından yönetim kurulu üyeleri ve ilçe teşkilatlarıyla beraber eksiksiz katılımın sağlandığı Ankara ziyaretine ayrıca Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile İzmir Milletvekili Oktay Vural da destek verdi.

MHP Lideri Bahçeli’nin İzmir heyetine yaklaşık 50 dakika hitap ettiği ve masaya İzmir’deki çalışmaların yanı sıra 2019 seçimlerinin yatırıldığı öğrenildi.

Heyet, başkent programında ayrıca MHP kurucu Genel Başkanı merhum Alpaslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti.

Ankara temaslarının ardından Egedesonsöz’e değerlendirme yapan İl Başkanı Necat Karataş birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Karataş teşkilat çalışmalarına ilişkin konuşurken MHP’den ayrılan ve yeni parti kurma hazırlığında olan Meral Akşener’in 2019 seçimlerinde partisinden oy devşireceği yönündeki söylentiler hakkında da net mesajlar verdi.

BİZZAT VE YÜZ YÜZE KONUŞMAYI ÖNEMSİYORUZ
Ankara ziyaretine ilişkin bilgilendirme yapan Karataş, “MHP İzmir ilçe ve il kongresinin ardından genel merkezimizle topluca bir ziyarette bulunalım istedik. Gerekçemiz de İzmir’in 2019’daki seçimlere hazır olduğunu iletmekti. İzmir İl Teşkilatı’nın tamamının eksiksiz olarak liderimizin yanında olduğunu net bir şekilde söylemeyi amaçladık. Bizzat ve yüz yüze görüşme yapmak istedik. Çünkü Genel Başkanımızın emrinde olduğumuzu ve sadakatimizi yüzüne söylemeyi ayrıca önemsiyoruz. Bundan önce bu kadar katılımlı bir genel başkan ziyareti yapılmadı. Yaklaşık 750 kişi gittik. Teşkilat mensuplarının iki gün ayırarak orada bulunmalarından genel başkanımız çok mutlu oldu. Teşekkürlerini iletti” dedi

TÜRK MİLLETİ’NİN MHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR
Partisinin önceliklerine değinen Karataş, “MHP 2019’u hedef olarak belirlemiştir. Biz İzmir olarak öncelik olarak mahalli idareler seçimlerine ağırlık vermeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmalar yürüyor. Türk Milleti’nin yerelde ve genelde MHP iktidarına ihtiyaç duyduğu konuşuldu. Biz de bunu bir talimat olarak aldık. Bundan sonra çalışmalarımız daha da hızlanacak” diye konuştu.

AKŞENER’İN MHP’YLE GEÇMİŞİ NE Kİ!
Karataş, MHP’den ayrılarak yeni parti kurma hazırlığında olan Meral Akşener’in durumuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Akşener’in 2019 seçimleri sürecinde hem MHP hem CHP seçmeni üzerinde etkili olacağı ve iki partiden oy devşireceği iddiaları karşısında net konuştu. Karataş, “MHP’de geçmiş dönemlerde Meral Akşener’le mukayese edilmeyecek, çok daha köklü geçmişi olan, ülkücü hareketin önemli kademelerinde bulunan başkaları da ayrılıp parti kurdular. 1992 yılında birileri koptu, 1997’den sonra da yine aynı şekilde oldu. Ama netice gelmedi. Meral Akşener’in MHP’yle geçmişi ne ki, bizden oy götürecek? CHP’den ne getirir ne götürür beni ilgilendirmez. Akşener veya benzeri isimlerin ne yapacağı bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren MHP’nin 2019’da hedefe nasıl varacağıdır. MHP İzmir ve diğer illerde mahalli idareler seçimlerinde başarılı olursa, yüce Türk Milleti’ne hizmet götürme noktasında görevi nasıl devralacaktır. Cumhurbaşkanı seçtirmek suretiyle hükümeti nasıl kuracak? Parlamentoda vekil sayısı bakımından çoğunluğu nasıl sağlayacak? MHP’nin hedefinde bunlar vardır” dedi.

ADAYLARIMIZI ERKEN AÇIKLADIĞIMIZ TAKTİRDE…
Karataş İzmir’de yürütülen çalışmalar için, “Mahalli idareler seçiminde biz geçmiş dönemde adaylarımızı erken açıkladığımız taktirde kazandığımız ilçeler var. Öbür taraftan da oy oranımızın çok yüksek çıktığı ilçeler var. MHP şimdiden başlayacaktır. Zaten bir Ar-Ge’miz var. Bu daha da güçlendiriliyor. İzmir özelinde 30 ilçede, eksikleri, sıkıntıları çözecek, hemşerilerimizin beklentileri noktasında çalışacak insanlarımız var. Proje üretecek bir ekibimiz zaten var. Ciddi anlamda bir çalışma yapılacak. Bizi bunlarla ilgileniyor. Diğer partinin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. MHP İzmir İl Teşkilatı kongrelerini yaptıktan sonra hemen işe koyuldu. Bazı ilçelerimizde çok sevindirici çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte sadece il yönetiminin değil ilçe başkanlıklarımızın da çalışmalarını herkes görecek” diye konuştu.