GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Haziran 2017 Cumartesi 11:44

MHP'li Karataş'tan Ankara raporu: Yeniden aday olacak mı?

Genel Başkan Bahçeli’yle bir araya gelen ve kongreler süreciyle ilgili konuşan İzmir İl Başkanı Karataş tekrar aday olup olmayacağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karataş, “Ben genel başkanımın talimatlarını İzmir’de eksiksiz olarak yerine getireceğim” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Ankara’ya giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli’yle görüştü.

İzmir’de 30 ilçenin 27 tanesinde kongrelerin tamamlanmasının ardından ilerleyen dönemde gerçekleşecek il kongresinin tarihinin görüşüldüğü buluşmada ayrıca seçim yapılmayan 3 ilçenin de akıbeti masaya yatırıldı.

Başkan Karataş öte yandan il kongresinde tekrar aday olup olmayacağıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Teşkilat temsilcilerinin yer aldığı toplantı sonrasında Karataş ayrıca Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte Genel Başkan Bahçeli’yi bir kez daha ziyaret etti.

GENEL BAŞKANIMIN TALİMATLARINI İZMİR’DE…
Gerçekleşecek ilk kongresinde yola devam edip etmeyeceğiyle ilgili kesin bir açıklama yapmaktan kaçınan Karataş, “Ben genel başkanımın talimatlarını İzmir’de eksiksiz olarak yerine getireceğim” dedi.

3 İLÇE KONGRESİ YAPILMAYACAK!
Kongreler sürecine ilişkin konuşan Karataş, “İlçe kongrelerimizin 27 tanesi tamamlandı. Genel başkanımız diğer 3 ilçeyle ilgili de gerekli kararları da bizlere bıraktı. Biz de şu aşamada yapılmayacağı kanaatindeyiz. Dolayısıyla önümüzdeki il kongresini mevcut ilçelerle gerçekleştireceğiz. Kongreleri gerçekleşenlerle il kongresini yapma kararı alacağız kanaatindeyim” açıklamasını yaptı.

İNİSİYATİF BİZDE: İL KONGRESİ TEMMUZ’DA
İl kongresinin tarihine ilişkin konuşan Karataş, “Bu konuda da genel başkanımız, İzmir İl Teşkilatı’na ‘Tarihi sizler kendiniz belirleyin’ talimatını verdi. Bizi belirleyici yaptıkları için sayın genel başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnisiyatifi bize bıraktılar. Muhtemelen Ramazan ayı sonrası çok fazla da uzatmadan il kongresini yapılır düşüncesindeyim. Temmuz ayının ilk günlerinde yaparız” dedi.

BİR GÜNDE İKİ ZİRVE: TEŞKİLAT AYRI BELEDİYE AYRI!
Karataş ayrıca Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’la birlikte başka bir program çerçevesinde MHP Lideri Bahçeli’yle görüştüğünü belirtti. Karataş, “İl yöneticisi iki arkadaşımızla gittim. Teşkilat işleriyle ilgili görüşme yaptık. Sonrasında genel başkanımız gerekli talimatları vermişlerdir. MHP belediye başkanlarının konumlarıyla teşkilat işini birbirine karıştırmaz. Teşkilat işi teşkilat başkanı ve liderle görüşülür. Görüşmede de teşkilatta görevli olanlar yer alır. Aliağa Belediye Başkanımızla birlikte aynı gün içinde ayrıca başka bir ziyarette bulundum” ifadelerini kullandı.