GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Temmuz 2021 Perşembe 16:55

MHP'li Kalyoncu'dan Soyer'e 'sehven' eleştiri: İzmir'e layık değilsin!

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu sosyal medya hesabından yaptığı çarpıcı açıklamalarla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu ulaşım hakkının sona ermesiyle ilgili eleştirdi. Prof. Dr. Kalyoncu, Soyer'e "Güzel İzmir'imize layık değilsin" dedi.

EGEDESONSÖZ- Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan kalyoncu, "Soyer güzel İzmir'imize layık değilsin" dedi.

Soyer'i sağlık çalışanları için ücretsiz toplu ulaşım uygulamasını sonlandırmasıyla ilgili eleştiren Prof. Dr. Kalyoncu, "Yine Tunç Soyer, yine yönetim zafiyeti. Sağlık çalışanlarına önce resmi yazıyla duyurduğu ücretsiz toplu taşıma müjdesi. Hatta bu nedenle bir sendikadan aldığı teşekkür plaketi varmış. Sonra üzerinden aylar geçince bu müjdeyi sehven verdiğini fark etmiş" ifadelerini kullandı.

YÖNETİCİLİK LİYAKAT GEREKTİRİR
Her işin liyakat ile yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kalyoncu, Soyer'i hedef alarak şu sözleri söyledi:

"Her işin liyakat ile yapılması gerektiği gibi yöneticilik de liyakat gerektirir. Hadi Soyer bu işin erbabı değil, görev verdiği arkadaşları da onun gibi anlaşılan. Yoksa sözünü tutamayan Büyükşehir Belediye Başkanı suçu çalışanlara atıp kurtulmayı mı seçmiştir.

Yönettiği şehirdeki heykelleri saymayı bile ihale eden Soyer, sağlık çalışanlarına yaptığı haksızlığı da personele ihale etmiş görünüyor. Soyer güzel İzmir'imize layık değilsin."