GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Nisan 2020 Pazar 21:51

MHP’li Kalyoncu’dan CHP'li başkanlara ağır sözler: Hendek yancıları!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, sosyal medya hesabından CHP’li başkanlara sert sözlerle yüklendi. Kalyoncu “ Yapması gerekenleri bırakıp kendilerini Sağlık Bakanı, Tarım Bakanı, İçişleri Bakanı sananlar kendi işinizle meşgul olun Hendek yancılığından ayırılın” dedi.

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e sert eleştirilerde bulundu.

Kalyoncu sosyal medya hesabından yaptığı açılamada şu ifadelere yer verdi:

1. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının yapması gereken Devletin almış olduğu önlem ve tedbirlere uymaktır. Pandemiden reklam çıkarma peşinde koşmamaktır. Yapması gereken ise üzerine sorumluluk düştüğü alanlarda hizmet vermektir. Bu günlerde su tasarrufu gündemde, sorunu çözsün.

2. İzmir’de su kayıp kaçak oranı İZSU’ya göre metropol ilçelerde %30 civarında yani 100 ton su alıyorsa kaynaktan bunun 30 tonu kayıp. Kayıp kaçağın daha üst düzeyde olduğu ilçeler var. Barajlardaki doluluk oranları belli ve su sıkıntısı ufukta kendisini gösteriyor.

3. Pandemiden esnasında ve sonrasında ve küresel ısınmada belediyelerin su konusunda hassas olması gerekmekte kayıp kaçakların dünya standardına getirilmesi gerekmektedir. Tarımla uğraşan Başkana sesleniyorum su olmadan tarım olmaz. Su kayıplarının bir an önce önlenmesi gerekir.

4.Bunun yanında kanalizasyon sistemlerinde korona virüs tespitleri bilimsel olarak ortaya konmuştur. İzmir Büyükşehir belediyesi bu konuda çalışma yapmışımdır. Kanalizasyonu bulunmayan yerlere müdahale etmişmidir. Soruyoruz yağmur suyu kanalizasyondan ayrılmışmıdır?

5.Reklam peşinde koşmak yerine CHP il başkanı, belediye başkanları, milletvekilleri bu sorunları bir tartışsınlar. İyi yürüyen pandemi mücadelesini desteklesinler. Hazımsızlıklarını böylece giderebilirler. İzmir ile ilgilensinler hizmet versinler.

Yapması gerekenleri bırakıp kendilerini Sağlık Bakanı, Tarım Bakanı, İçişleri Bakanı sananlar kendi işinizle meşgul olun Hendek yancılığından ayırılın. Görevlerinizi yerine getirin yeter. Vatandaşımıza hizmeti aksatmayın hizmet edebiliyorsanız edin.