GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Şubat 2021 Perşembe 14:43

MHP'li Kalyoncu'dan Büyükşehir'e 'sel' eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir'de geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi ile ilgili sorumlunun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Kalyoncu, " Selin sebebi sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin almadığı önlemlerdir. Kemeraltında yine su baskını oldu. Bunun sebebi de yine altyapı. 500 metrelik alanda siz bunu direne edemiyorsanız, denize aktaramıyorsanız problem yağmurda değil, problem sizde" diye konuştu.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de 2 Şubat günü başlayan ve neredeyse tüm kenti etkisi altına alan sağanak yağmur sonrası, birçok eve ve iş yerine su basarken, 2 kişi de yağmur nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Yaşanan felaket sonrasında gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler gerekse bakanlıklar İzmir'de yaraların sarılması için düğmeye basarken, yerelde muhalefet olan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden de su baskınları için eleştiriler yükselmişti.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, yaşanan felaketin tek sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

Kalyoncu, "Selin sebebi sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin almadığı önlemlerdir. Kemeraltında yine su baskını oldu. Bunun sebebi de yine altyapı. 500 metrelik alanda siz bunu direne edemiyorsanız, denize aktaramıyorsanız problem yağmurda değil, problem sizde. Ne kadar yağarsa yağsın... Mesela bugün yağmur sularıyla kanalizasyonun ayrıldığını söylüyorlar, İzmir’de bu tamamen ayrık değil. Beraber aktığı yerler var. Bunlar arıtma tesislerine yük oluşturuyorlar. Bu da yağan yağmur suyunu depolayabileceğimiz halde depolamadan alıcı ortamlara attığımızı bize gösteriyor. Şimdi burada sel olmadan önce İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir açıklama yapıyor ve ‘Uykularım kaçıyor’ diyor. Uykularının kaçmasının sebebi, 'su' sıkıntısı. Yeterli suyumuz yok, biz yağmur bekliyoruz. Ee gelen yağmur felakete neden oluyor. Gelen yağmuru depolayacak sistemlerin oluşturulması gerekiyor. Ne oldu? Bizim açıklamalarımızdan sonra ‘Çatılardan gelen suları depolanacak alanlar yapın’ demiştik. Bu önergeyi MHP ve AK Parti milletvekilleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve çeşitli belediyelere sundular. Bakanlık ne yaptı? 2 bin metrekareden den büyük alanlarda yapılan konutlarda çatılardan gelen suyu depolayacak alanlar yapılmasını karara bağladı ve mecburi tuttu" ifadelerini kullandı.