GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Temmuz 2019 Salı 22:23

MHP’li eski Başkan Karataş’tan Soyer’e şok çıkış: Yumuşadın mı?

MHP İzmir İl eski Başkanı Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i hedef alarak, “Tunç Soyer, Sivaslılar ve Bitlisliler seni bayağı okşadı yumuşadın mı? Cumhuriyetin temelinin atıldığı Sivas ve Bitlis’i bırak İzmir’e ve işine bak, kaldı ki bu kentin eksiği varsa kabahatli CHP ve sizsiniz, iş yaptınız da Sivas ile Bitlis mi engel oldu?” dedi. 

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl eski Başkanı Necat Karataş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. MHP’li Başkan Karataş beklenmedik bir çıkışa imza attı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer geçtiğimiz günlerde kentin turizmde gelişmediğini öne sürerek, “Bugüne kadar bu potansiyel yokmuş gibi yaşandı. Sanki Sivas’ta yaşıyormuşuz gibi sanki Bitlis’te yaşıyormuşuz gibi yaşadık” sözlerini sarf etmişti.  

Gelişmeler sonrasında Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise, “Başkan talihsiz cümleleriniz bizi incitti, ancak sizi yine de Bitlis’e bekleriz” açıklamasını yapmıştı. Başkan Soyer kamuoyunda yükselen tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını ifade etmiş ve özür dilemişti. Ancak Soyer’e eleştiriler sürüyor.

Son olarak MHP’li Karataş, sosyal medya hesabından, “Tunç Soyer, Sivaslılar ve Bitlisliler seni bayağı okşadı yumuşadın mı? Cumhuriyetin temelinin atıldığı Sivas ve Bitlis’i bırak İzmir’e ve işine bak, kaldı ki bu kentin eksiği varsa kabahatli CHP ve sizsiniz, iş yaptınız da Sivas ile Bitlis mi engel oldu?” açıklamasını yaptı.