GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ağustos 2019 Perşembe 12:47

MHP'li belediyenin mali yapısı o isme emanet edildi!

Yerel seçim sonrası AK Parti ile MHP arasında krize neden olan işlere imza atan Aliağa Belediyesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar belediye şirketlerinin ve belediyenin mali denetim işini AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül’ün yardımcısı olarak çalışan Nihat Baç’a verdi. Baç, Şengül döneminde mali işlerden sorumlu olarak görev yapmıştı.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimin ardından yüzlerce işçinin çıkartılması ile gündeme gelen İzmir’in Aliağa İlçesi’nde haraketlilik sürüyor.

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adayı olarak seçime giren MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar ikici kez başkanlık koltuğuna oturduktan sonra belediye kadrolarına yönelik çalışmaları ile ön plana çıkmaya başladı. Acar, aralarında memurlar da dahil birçok kadrolu işçinin yerini değiştirirken 400’e yakın sözleşmeli ve geçici işçinin de görevlerine son verdi. Sendikaların tepki gösterdiği ve işçilerin sürekli eylem halinde olduğu Aliağa’da, MHP listesinden seçime giren AK Partili altı meclis üyesinden dördü partisine geri dönmeyince kriz yaşanmış, AK Parti’den istifa etme kararı almıştı.

AK Parti ve MHP’nin genel merkez düzeyine kadar taşınan Aliağa krizinin gölgesinde Başkan Acar kadro değişikliklerinde kendisine yakın AK Partili isimlere görev vermeyi sürdürüyor. Aliağa Belediyesi’nin şirketi olan Jeotermal A.Ş’nin yönetim kurulu üyesi olarak Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi ve Kemalpaşa Belediyesi’nin Şirketi KEM-BEL A.Ş’nin eski Genel Müdürü Mustafa Alper Güldalı’yı atayan Başkan Acar, belediye şirketleri ve belediyenin mali denetimini başka bir isme teslim etti. Acar’ın onayıyla AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Nihat Baç, serbest muhasebeci ve mali müşavir kimliği ile İzkent Mali Müşavirlik A.Ş üzerinden belediye ile anlaşma yaptı. AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül döneminde partinin kasası ve mali işlerden sorumlu ismi olarak görev yapan Baç’ın aylık 20 bin TL gibi bir rakamla sözleşme imzaladığı belirtildi. Birçok özel şirkete de danışmanlık görevlerinde bulunan Baç, Denizcilik Müsteşarlığı eski Bölge Müdürü olarak da İzmir’de görev yapmıştı.

İL BAŞKANI SÜREKLİ ÇÖZÜM ARAYIŞINDA
Öte yandan AK Parti ile MHP arasında tartışmalara neden olan işlere imza atan Belediye Başkanı Serkan Acar’ın tavırları nedeniyle MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve AK Parti’nin yeni İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bir araya gelmişti. Sürekli ve Şahin, yani yol haritasına yönelik çalışmalar yaparken konuyu il başkanlıklarının üzerinde bir noktaya yani genel merkez yerel yönetimler başkanlıklarına taşıma kararı almıştı. AK Partili Aliağa Belediye Meclis Üyeleri Serhat Aras, Eda Kılıç, Ferhat Lek ve İbrahim Halil Özer’in partiden istifa kararı sonrasında Sürekli, çözüm arayışına girmiş, Başkan Acar’ı makamında ağırlayarak durum hakkında ayrıntılı bilgi almıştı. Acar ise istifalarla bir alakasının olmadığını, AK Partili isimlerin kararlarında bir etkisinin bulunmadığını vurgulamıştı.