GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Haziran 2017 Çarşamba 11:53

MHP'li Başkan'dan PETKİM notası: Beni sınamayın!

Türkiye’nin en büyük petrokimya şirketleri arasında yer alan PETKİM’de işçiler ile polis arasında yaşanan gerilimin görüntüleri gündeme düşerken Aliaga Belediye Başkanı Serkan Acar’dan sert tepki geldi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Türkiye’nin en büyük petrokimya şirketleri arasında yer alan PETKİM’de sendika ile yönetim arasında yaşanan gerilim sürüyor. Petrol İş Sendikası’nın örgütlü olduğu şirkette görüşmeler olumsuzlukla sonuçlanınca işçiler ve sendika yönetimi grev kararı almıştı. Şirket, işçilerin bulunduğu yere polis çağırarak duruma müdahale edilmesini istedi. Bunun üzerine çok sayıda polis ve çevik kuvvet işçileri gözaltına aldı. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken çok sayıda kişi da duruma tepki gösterdi.

ALİAĞA PETKİM'DE KRİZ: İŞÇİLER GİRİŞ-ÇIKIŞI KAPATTI!

Konuyla ilgili en sert ve dikkat çeken açıklama MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’dan geldi. Acar, yaptığı açıklamayı, “PETKİM yönetiminin dikkatine!” diye duyurdu.

'SONUÇLARI SIKINTI DOĞURACAK'
PETKİM’in özelleştirildikten sonra büyük hissedarı olan Azerbaycan devlet şirketi Petkim-Socar’a göndermede bulunan Acar, “Uzun zamandır PETKİM yönetiminiz ile işçilerimizin arasındaki zaman zaman oluşan iletişim sıkıntılarınızı, anlaşmazlıklarınızı ve uyuşmazlıklarınızı yakinen takip etmiş bulunmaktayım. Bu süreçler içerisinde, her iki tarafı da aklı selim davranmaya davet etmiş; aşılamayacak bir problemin olmadığını, yaşanan olaylar anında devreye girerek sizlere yardımcı olmaya çalışmıştım.

Fakat bugün benim ilçemde işçilerimizin, polisimizle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumları ile karşı karşıya getirilmesi beni ve Aliağalıları derinden üzmüştür. Şunu net bilmenizi isterim ki, eğer yönetim olarak işçimizi polislerimiz ile sınamaya devam ederseniz Beni ve Aliağa’yı sınamaya çalışacaksınız.

12 saat içerisinde; çoluğu, çocuğu, eşi, anası ve babası ile ekmeğinin peşinde olan işçilerimize karşı aynı ortam içerisinde bu tutumunuzu göstermeye devam ederseniz, Serkan Acar ve Aliağa Belediyesi’nin kurumsal kimliğinin neler yapabileceğini de sınamak zorunda kalacaksınız.

Bu söylemlerimi “iki devlet bir millet” anlayışımız içerisinde değerlendirirseniz "dostane bir tavsiye", bu anlayıştan uzak bir bakış açısı ile değerlendirirseniz "sonuçları sıkıntı doğuracak bir uyarı" olarak alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.