GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Temmuz 2017 Salı 09:12

MHP İzmir karıştı! O isimler birbirine girdi!

MHP İzmir’de parti içi muhalif isimler arasında yer alan Buca eski İlçe Başkanı Ali Karakuş ile İl Teşkilat Başkanı Sayit Şanlı kapıştı. Abisi eski İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş’un da destek verdiği atışma kavgaya dönüştü. Ali Karakuş’a bir grup partili saldırdı.

EGEDESONSÖZ (ÖZEL HABER) - MHP’de başlayan olağanüstü kurultay sürecinde ayrışan isimler birbirine girdi. İzmir Teşkilatı’nın yakından tanıdığı kişiler arasında yer alan Buca eski İlçe Başkanı Ali Karakuş ve Teşkilat Başkanı Sayit Şanlı önce sosyal medya üzerinden kapıştı. Uzun süredir araları Şanlı ile gergin olan Ali Karakuş ve kardeşi Mustafa Karakuş, karşılıklı açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya mesajında ülkücülerin okyanus gibi bol haysiyet ve elif gibi dimdik şahsiyet için var olduğunu belirten İl Teşkilat Başkanı Şanlı, “Dün başka, bugün başka, muhtemelen yarın ve ondan sonraki günlerde de başka konuşacak olan karakter yoksunu, adamlıktan nasiplenmemiş, on laf konuşsa dokuzunda ‘ben’ diyen, her türlü yalanın, riyanın, fitnenin içinde olan, çıkarı için dostu dosta, kardeşi, kardeşe düşüren, kendi egosunu tatmin etmek için her türlü melaneti kendinde hak gören, ukalanın dik alası melun şerefsiz,   içi kara, kuş beyinli ve tetikçi şizofren. Bekleyin hele az kaldı. Hak ettiğinizi bulacaksınız” ifadelerini kullandı.

KURŞUNA TALİBİM!
Şanlı’nın sosyal medya mesajına çok sayıda kişi destek verirken İl Başkanı Necat Karataş da açıklamanın altına yorum yaptı. Karataş, “Ha Sayit Şanlı ha Necat Karataş. Sadece ona söylenen söze değil atılabilecek kurşuna da talip olduğum bilinsin. Biraz sabır” dedi.

BEKLİYORUM…
Çeşitli açıklamalar yapan Ali Karakuş, “Kimseyi hedef alarak bir yazım yok ama üzerine alan delikanlı olsun sanaldan yazmasın. Buradayım bekliyorum hodri meydan” yazdı. Kendisini Buca İlçesi sınırlarında bulunan Hasan Ağa Bahçesi’nde etiketleyen Karakuş, tepki gösterenler de oldu, destek verenler de. Karakuş ayrıca, “Adamlığın olmadığı yerde yavşaklar ihtilal yapar” mesajını paylaştı.

'TENEKE TAKMAYAN NAMERTTİR'
Karakuş’a partide il yöneticiliği yapan abisi Mustafa Karakuş da destek verdi. Karakuş, İl Teşkilat Başkanı Şanlı’yı kast ederek, “Sayit beni bugün öldürmezse, makamdan indiği gün g.tüne teneke takmayan namerttir. Kadrolu teşkilat başkanı” ifadelerini kullandı.

KARŞI KARŞIYA GELDİLER
Önce sosyal medya üzerinden birbirine giren, daha sonra da karşılıklı atışan taraflar bu kez fiili olarak karşı karşıya geldi. Buca’da yer bildirimi yaparak çağrıda bulunan Karakuş’a kalabalık bir grup partili saldırdı. Karakuş, aldığı yumruk ve tekme darbeleri sonucunda yaralandı. 

İMZACI İSİMLER ARASINDAYDILAR
Parti içinde geçmiş yıllarda önemli görevlerde bulunduktan sonra muhalif isimler arasında yer alan Karakuş kardeşler son dönemde Genel Başkan Devlet Bahçeli ve ekibine karşı muhalefet yapan isimler arasında yer alıyordu. Ali Karakuş, muhaliflerin imza hareketinde İzmir'den ilk olarak imza atmış, daha sonra da imzasını geri çekmişti. Abisi Mustafa Karakuş ise Sinan Oğan'ın İzmir'deki önemli destekçilerinden birisi olarak biliniyordu.