GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Temmuz 2020 Perşembe 11:42

MHP İzmir’in iki vekili de hesap kapattı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sosyal medya hesaplarını askıya aldığını Twitter üzerinden duyurması üzerine, İzmir MHP Milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu ve Prof. Dr. Hasan Kalyoncu da sosyal medya hesaplarını askıya aldığını duyurdu. Vekiller Meclis’te sosyal medya düzenlenmesi kanunlaşana kadar sosyal medyayı kullanmayacaklarını belirttiler.

EGEDESONSÖZ- İzmir 1. Bölge MHP milletvekili Prof. Dr. Kalyoncu, Twitter üzerinden ‘Liderim Devlet Bahçeli'nin sosyal medya ile ilgili kararına ve tepkisine üzerine bütün hesaplarımı askıya alıyorum. TBMM'de gelecek kanun ile sosyal medyanın temizlenip konuyla ilgili kanuni düzenleme yapılana kadar Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarımı kullanmayacağım" açıklamasında bulundu.

Tamer Osmanağaoğlu ise "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği gibi, Sosyal Medya Düzenlemesi TBMM’de kanunlaşana kadar sosyal medya hesaplarımı bende kullanmayacağım" diyerek sosyal medya hesaplarını askıya aldı.

"MUTAHAP ÇIKANA DEK, BİZ YOKUZ"
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Genel Başkan Bahçeli’nin sosyal medyadan çıkmasının ardından 15 dakika içinde kendisinin de sosyal medya hesaplarını kapattığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Genel Başkanımızın bu davranışını, emir telakki ettik. İl yöneticilerimiz, ilçe başkanlarımız ve yönetici arkadaşlarımız ile tüm Meclis üyelerimiz, anında sosyal medyadan feragat etti. Bu eylemin sebebi, bu sosyal medya kuruluşlarının, Türkiye’de başıbozuk bir şekilde hareket etmesindendir. Türkiye’de sosyal medyanın bir sahibi, muhatabı yok. Bunlar Türkiye’yi, üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapıyor. Türkiye, sosyal medyada muhatabını arıyor. O muhatap ortaya çıkana dek, MHP’liler olarak bizler, sosyal medyada olmayacağız.”