GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Aralık 2018 Pazartesi 14:02

MHP İzmir'den Başkan Soyer’e: Babasını da sevmeyiz!

İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve 12 Eylül askeri darbesinin olduğu dönemde savcı olan babası Nurettin Soyer için, “Babasını sevmeyiz. Ama bizi ilgilendirmez. Bir kampanyamız yok. Adamın anası, babası kendisini bağlamaz. Biz babasını sevmezdik, o da bizi sevmezdi. Rahmetli oldu, arkasından konuşmak bize yakışmaz. Ölmüş bir adamın üzerinden çocuğuna bir şey söylemek bize yakışmaz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı’na ait sosyal medya hesabından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer için yapılan paylaşım büyük ses getirdi. Paylaşımın yanlışlıkla yapıldığı belirtilirken açıklamada, ‘İP’çiler İzmir’de bakın kime oy verecekmiş? Tunç Soyer’e… Tunç Soyer 12 Eylül Savcısı Nurettin Soyer’in oğludur. Nurettin Soyer 12 Eylül’de MHP ve Ülkücü kuruluşlar iddianamesini hazırlamış 12 Eylül işkencelerinin, mağduriyetlerinin, iftiralarının altında imzası olan savcıdır. Ülkücülere atmadığı iftira kalmamıştır” ifadeleri yer almıştı.

AK Parti ile Cumhur İttifakı’nda bulunan MHP’nin, CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı noktasında ismi geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik bir kampanya başlatıldığı öne sürüldü. Soyer’in Millet İttifakı’nın adayı olması halinde İzmirlilerden oy alamayacağı MHP tarafından iddia edildi.

- MHP İZMİR’İN İL BAŞKANI ŞAHİN: 30 İLÇENİN 20’SİNİ ALIRIZ!

BABASINI SEVMEZDİK
Konuyla ilgili açıklama yapan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “ Karşımızdaki partinin kimi aday göstereceği bizi ilgilendirmez. Bunu tartışmak bize yakışmaz. Açıklasınlar sonra tartışalım. O konuya müdahil olmamız. Tunç Soyer’in babasını sevmeyiz. Ama bizi ilgilendirmez. Bir kampanyamız yok. Adamın anası, babası kendisini bağlamaz. Biz babasını sevmezdik, o da bizi sevmezdi. Rahmetli oldu, arkasından konuşmak bize yakışmaz. Ölmüş bir adamın üzerinden çocuğuna bir şey söylemek bize yakışmaz” ifadelerini kullandı.