GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Kasım 2018 Cuma 16:03

MHP İzmir’de sürpriz: İki ilçe başkanı adaylık için istifa etti!

Torbalı İlçe Başkanı Muhammed Oral ve Çiğli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde belediye başkan adayı olabilmek için görevlerinden istifa etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. İzmir’de de süreç hareketli bir şekilde işliyor. Partiler, genel merkezlerinden gelen talimatlara göre aday adaylıkları için yapılan başvuruları kabul ederken Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimi resmi süreci şekillendirecek.

Gelinen noktada seçim çalışmalarına start veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı aday adaylıkları noktasında başvuruları almaya başladı. Bu çerçevede Çiğli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız’ın ve Torbalı İlçe Başkanı Muhammed Oral’ın belediye başkan adayı olabilmek için görevlerinden istifa ettiği öğrenildi.

Partide aday adaylıkları için müracaatlarının 15 Aralık’a kadar süreceği belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 30 ilçenin adayının Ocak ayı başında açıklanması bekleniyor.