GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
25 Mayıs 2017 Perşembe 13:46

MHP İzmir'de o kongre için flaş iddialar: Neden ertelendi?

Balçova İlçe Başkanı Doğan’ın adaylıktan çekilmesi sonrasında ortaya flaş bir iddia atıldı. Doğan’a il yönetimi nezdinde seçime girmemesi için baskı yapıldığı dile getirildi. İl Başkan Yardımcısı Seçgin ise iddiaları spekülasyon olarak nitelendirdi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Genel merkezden gelen takvim doğrultusunda kentteki ilçe kongrelerini gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı, Balçova’da büyük bir sürprizle karşılaştı.

İzmir’de çoğunlukla mevcut başkanların tek aday olarak girdiği ilçe seçimleri yaşanırken Balçova’da Ülkü Doğan’ın adaylıktan vazgeçmesi sonrasında kongre ileri bir tarihe ertelendi. Ayrıca Balçova İlçe Teşkilatı’nın da böylelikle feshedildiği öğrenildi.

Gelişmelerin ardından Doğan’ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili partililer tarafından ortaya flaş bir iddia atıldı. Doğan’a Genel Merkez ve İl Yönetimi nezdinde aday olmaması yönünde baskı geldiği dile getirildi.

Genel merkezin Doğan’ın parti içinde muhaliflik durumu olduğunu belirttiği ve bu sebepten dolayı yola başka bir isimle devam edilmesi noktasında irade gösterdiği iddia edildi.

AİLESEL SEBEPLER VAR
Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin ise konuyla ilgili Egedesonsöz’e yaptığı bilgilendirmede önemli açıklamalarda bulundu. Süreç hakkında bilgi verirken Doğan’ın aday olmama kararına açıklık getiren Seçgin, “Balçova’da bir yapı oluşturmaya çalıştık. O yapı oluştururken kendimizi Sayın Ülkü Hanım ile çalışacak gibi görüyorduk. Kendisi son anda ailesel sebeplerden dolayı ‘aday olmayacağım’ dedi. Ama kongre gününü önceden belirlemiştik. Bir hafta öncesinde aday olmayacağını öğrendik. Ve bu bir haftada uygun yapıyı oluşturamayacağımız için iptal yoluna gittik. İptal yoluna gidince de aday olmayacağı için ilçe başkanını görevden aldık ve yönetim kurulunu da feshettik. Süre çok kısıtlı olduğu için hukuksal anlamda başka yol yoktu. En kısa zamanda en uygun yapıyı bulup orada yolumuza devam edeceğiz. Kongremizi yapacağız ya da yeni bir atamayla yönetim kurulu göreve başlayacak ve en kısa zamanda onlar kongresini yapacak. Balçova’daki yapıyı tesis etmek amacıyla düşünerek hareket ettik” dedi.

BİRLİKTE YÜRÜMEYECEKLERİMİZİ ZATEN GEÇEN DÖNEMDE FESHETTİK!
Ortaya atılan iddiaları spekülasyon olarak nitelendiren Seçgin, il yönetimi olarak bir yaptırımda bulunmadıklarını söyledi. Seçgin muhalif yapılarla daha önceki süreçte zaten yollarının ayrıldığını vurgularken, “Tüm ilçelerde tek aday olarak gidiyoruz. 1 Kasım’dan sonra çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. Yapılarımız darmaduman oldu. Aynı düşüncede olan aynı yere yumruk vuran insan topluluklarını bir araya getirmeye çalışıyoruz. Değişiklikleri zaten geçen süreçte yaptık. Görevden alıp yerine atamalarla yol haritamızı zaten belirledik. Birlikte yürüyeceklerimizi belirledik. Yürümeyecekleri zaten geçen dönem içinde görevden alarak yerine farklı yapılar koyduk” açıklamasını yaptı.

Ülkü Doğan ise kendisine yönelik iddialar karşısında temkinli konuştu.

ADAY OLMAYACAĞIM DOĞRUDUR!
Doğan, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Yeni dönemde aday olmayacağım doğrudur. Kongremiz de prosedür gereği sağlıklı bir yapının oluşması için il başkanlığımız tarafından belirlenecek bir tarihte gerçekleşecek. Herhangi bir açıklama da yapmak istemiyorum. İlerleyen dönemde detaylı bir açıklama yapmam gerekirse bilgilendirmede bulunurum” dedi.

İDDİLARA GÖRE KARARIN PERDE ARKASINDA NE VAR?
Doğan’ın, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri sonrasında MHP’de yaşanan kongre sürecinde genel merkeze karşı başlatılan imza hareketine destek verdiği ve bu sebepten dolayı aday gösterilmediği iddia edildi.

Buna göre; Doğan’ın, referandum sürecinde partide oluşan ‘hayır’ blokunda ve genel merkeze muhalif yapının içinde bulunmadığı ifade edilirken, aday olmama kararını ise kendisinin aldığı belirtildi.  

Ayrıca Doğan’ın 1 Kasım seçimlerinden öncesinde ve sonrasında genel merkezle hiçbir şekilde karşı karşıya gelmediği vurgulandı.

2015 Kasım seçimlerinde muhalif yapının yürüttüğü harekete imza verdiği bilinen Doğan’ın aday olmaması noktasında İl Başkanı Necat Karataş’ın bir yaptırımının olmadığı öğrenildi.

Ortaya atılan iddiaların aksine Başkan Karataş’ın Doğan’a aday olması yönünde destek verdiği öne sürüldü.