GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ağustos 2023 Pazartesi 09:26

MHP İzmir'de kongreler başladı... Yeni başkanlar belli oldu!

Kurultay sürecinin başladığı MHP İzmir'de hafta sonu 10 ilçede kongreler gerçekleşti. 9 ilçede mevcut başkanlar devam ederken sadece Ödemiş'te koltuğun sahibi değişti.

MHP İzmir İl Teşkilatı kongre sürecini başlattı. MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun da katıldığı ilçe kongrelerinde yeni başkanlar belli oldu. 

Tek adaylı kongrelerde Karaburun'da Erkan Özen, Balçova'da Fazıl Şahin, Dikili'de Mehmet Arslan, Kınık'ta Adem Paydaş, Foça'da Mert Yöneger, Beydağ'da Muhittin Yeşilçayır, Kiraz'da Musa Özdemir, Urla'da Tercan Ayhan, Güzelbahçe'de Kamil Cesur bir dönem için daha parti üyelerinden yetki aldı. Mevcut ilçe başkanının aday olmadığı Ödemişt'te ise yeni başkan Ceyhun Kınlı oldu. 

Osmanağaoğlu, partisinin Ödemiş ilçe kongresinin gerçekleştirildiği Muzaffer Gönen Düğün Salonu'nda yaptığı konuşmada, 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde, Türk devletinin ve milletinin geleceği için hayati önem taşıyan önemli bir seçim yapıldığını söyledi.

İHA'dan, SİHA'dan ve TOGG'dan rahatsız olanların TCG Anadolu'ya bakıp fitne kazanı kaynatanların ve arkadan hançerleyenler kaybettiğini belirten Osmanağaoğlu, "Cumhur İttifakı değerler etrafında buluşmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ise kurallar çerçevesinde vücut bulmuştur." dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de MHP ilçe teşkilatında güzel bir tablo yaşadıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kongrede çeşitli partilerden MHP'ye geçen 18 yeni üyeye rozetleri takıldı. (Haber Merkezi, AA)