GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Kasım 2018 Çarşamba 12:14

MHP İzmir’de flaş hamle: Konak ve Çeşme’de kadın formülü!

Cumhur İttifakı kapsamında İzmir’de AK Parti’nin adayı Zeybekci’yi destekleyecek olan MHP'de İl Başkanı Şahin Ankara’ya giderken partinin Konak’ta Hilal Pınar Koçer’i, Çeşme’de ise Sema Aydın’ı aday gösterme kararı aldığı belirtildi. Ödemiş, Tire, Bergama, Karaburun, Gaziemir, Menemen, Kemalpaşa, Dikili, Karşıyaka'nın adaylarının da Başkan Şahin ile birlikte Ankara'da olduğu ifade edildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı’nda ilçelerde belediye başkan adaylıkları noktasında hareketlilik yaşanıyor. AK Parti ile oluşturulan Cumhur İttifakı kapsamında 3 büyükşehirde aday çıkarmama kararı alan parti İzmir’de iktidar partisinin işaret ettiği Nihat Zeybekci’yi destekleyecek.

Fakat ilçeler noktasında daha önce dosya hazırlayan ve dersine çalışan İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in kolları sıvadığı öğrenildi. Büyükşehir’de AK Parti ile hareket edecek olan MHP, ilçeler noktasında hızlı davrandı ve Konak ile Çeşme’de kadın aday formülünü oluşturdu. İl Başkanı Şahin’in iki aday ile Ankara’ya gittiği belirtildi. Bu hamlenin iktidar partisi tarafından beklenmediği vurgulanırken MHP’nin ise emrivaki yapmadan kararını kabul ettirmeyi amaçladığı aktarıldı.

Buna göre parti metropolün kalbi olan ve kadın adaylar arasında bir yarışa sahne olması beklenen Konak’ta; yaşam koçu ve kişisel gelişim uzmanı olan Hilal Pınar Koçer’i aday gösterecek. İş dünyası içinden gelen Koçer’in birçok STK ve teşkilat tarafından tanındığı aktarıldı.

MHP Çeşme’de ise, Balkan göçmeni bir aileye mensup olan, iş insanı Sema Aydın’ı sahaya sürme kararı aldı. Aydın’ın kadına yönelik birçok proje içinde aktif rol aldığı belirtildi.  

Adaylık başvurularının genel merkeze yapılmasından dolayı Koçer ve Aydın’ın Ankara’da oldukları öğrenildi. Ödemiş, Tire, Bergama, Karaburun, Gaziemir, Menemen, Kemalpaşa, Dikili, Karşıyaka'nın adaylarının da Başkan Şahin ile birlikte Ankara'da olduğu ifade edildi.