GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ekim 2018 Salı 12:26

MHP İl Başkanı Şahin İzmir’i açıkladı: İttifak rafa kalktı!

Genel Başkan Bahçeli’nin, ‘Yerel seçimlerde ittifak arayışımız kalmadı’ açıklamasının ardından konuşan İzmir İl Başkanı Şahin, “Zaten adaylarımız hazırdı. Tek başımıza girecekmiş gibi hazırlanmıştık. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Hazırlığımız tamam idi, seçimlerimizi yapacağız. Çoklu adaylık söz konusuydu. Adaylarımızı teke düşüreceğiz. İttifak rafa kalktı şu görüntüde” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) arasında 2017 yılı referandumu sürecinde başlayan ve 24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı döneminde ‘Cumhur İttifakı’ adı altında uygulanan dayanışma son buldu.

- KARARI VERDİ: BAHÇELİ İTTİFAK KAPISINI KAPATTI!

İki parti son dönemde özellikle af ve andımız konularında karşı karşıya gelirken MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, “Hiçbir ittifak bir tarafın reddedilmesiyle, yok sayılmasıyla ayakta kalamayacaktır. Hiçbir ittifak daha diğer tarafın dayatmasıyla, parmak sallamasıyla yaşamayacaktır. Hiçbir ittifak çatladı, çatlıyor ihbarlarıyla, şartların kollanmasıyla varlığını devam ettiremeyecektir. AK Partisi içinde ittifakı dinamitlemek isteyenler taklalar atabilirler. Yasal zemin aramaya son vermenin vakti gelmiştir. Parti olarak mahalli idareler seçimlerine yönelik ittifak arayışımız artık kalmadı” açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

ŞU GÖRÜNTÜDE İTTİFAK RAFA KALKTI!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Zaten adaylarımız hazırdı. Tek başımıza girecekmiş gibi hazırlanmıştık. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Hazırlığımız tamam idi, seçimlerimizi yapacağız. Çoklu adaylık söz konusuydu. Adaylarımızı teke düşüreceğiz. İttifak rafa kalktı şu görüntüde” dedi.