GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2021 Çarşamba 16:10

MHP'den CHP'ye eleştiri ve kura değerlendirmesi: Menemen için güzel şeyler olacak

Menemen'in yeni Başkan Vekili'nin Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan olması üzerine değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Menemen 25 yıl aradan sonra başka bir hizmet yolu ile tanışacak. Seçime 2 yıl var ve bu süreçte artık Menemen'i Cumhur İttifakı yönetecek. Menemen için güzel şeylerin olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi'nde bugün sonuçlanan Başkan Vekilliği kurasını kazanan ismin Adayı Aydın Pehlivan olması, Cumhur İttifakı'nda sevinç yarattı.

Kuradan Pehlivan'ın çıkmasının ardından CHP'li isimler Meclis salonunu terk ederken, Belediye binası önünde açıklama yapan Menemen Belediyesi yeni Başkan Vekili Aydın Pehlivan birlik çağrısında bulunmuştu.

Kura çekimi ile ilgili gazetemize konuşan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim sonrasındaki açıklamalarını eleştirdi.

"GÜZEL ŞEYLERİN OLACAĞINA İNANIYORUM"
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, iki yıl boyunca Menemen'e Cumhur İttifakı'nın yöneteceğine dikkat çekti. Şahin açıklamasında "Verilen yargı kararı bugün uygulandı. İzmir Valiliği, CHP'nin diretmelerine ve dayatmalarına karşın bir Vali Yardımcısını atayarak bir kura çekimi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kura sonrası Cumhur İttifakı adayımız sayın Aydın Pehlivan Menemen  Belediyesi'nin yeni Başkan Vekili oldu. Ben bunun tüm Menemen ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Menemen 25 yıl aradan sonra başka bir hizmet yolu ile tanışacak. Seçime 2 yıl var ve bu süreçte artık Menemen'i Cumhur İttifakı yönetecek. Menemen için güzel şeylerin olacağına inanıyorum" dedi.

"İŞİNE GELMEYENLERE ANTİ DEMOKRATİK DİYOR"
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından seçimin demokratik olmadığı söylentilerine cevap veren Şahin, "CHP, işine gelenlere demokratik, işine gelmeyenlere anti demokratik diyor. Yani kanun var ve kanunun gereği yapıldı. Kimsenin dayatmasına uyulmadı. Buna kimsenin söyleyeceği bir söz yoktur. Meclis 15 gündür durduruluyor. Adaletin gerekliliği yerine getirilmemişti. O yüzden devlet ve Vali duruma el koydu. Mahkemenin verdiği kararı tabii ki uygulatacak Valilik" diye konuştu.