GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Şubat 2016 Cumartesi 11:28

Mezarlık tartışması büyüyor: CHP’den Defterdarlığa sert yanıt

Başkan Kocaoğlu’nun tahsis çıkışına yazılı bir açıklamayla yanıt vererek sert açıklamalar yapan Defterdarlığa CHP’den tepki geldi. İl Yöneticisi Yücel, “Defterdar önümüzdeki seçim aday olsun” ifadelerini kullandı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun ile bir araya gelmiş, ziyaret sırasında mezarlık yeri tahsisi konusunda yaşadıkları sorunları belirtmişti.

Kocaoğlu’nun “Mili Emlak’tan mezarlık yeri talebimiz var. Bunların da evraklarının henüz İzmir Defterdarlığı’ndan Milli Emlak’a ulaşmadığı yönünde bilgi aldık. Defterdarla görüşüp bir an önce gönderilmesi istedik. Hepsinden vazgeçtik, hiç değilse kabristan yerlerinin acil olarak tahsis edilmesi gerekir. Prosedürün hızlandırılmasını talep ettik. Görüşmeler olumlu geçti prosedür bekliyoruz” ifadelerine Defterdarlık’tan yanıt geldi. 

Defterdarlık tarafından yapılan açıklamada Kocaoğlu’nun Büyükşehir Belediyesine mezarlık yerlerinin dahi tahsis edilmediği, prosedürlerin uzatıldığı yönünde yaptığı açıklamaların gerçeklerle bağdaşmayan haksız ve yersiz açıklamalar olduğunu ve büyük bir şaşkınlıkla karşıladıkları belirtilmişti.

- DEFTERDARLIK’TAN KOCAOĞLU’NA MEZARLIK YANITI!..

‘ADAY OLSUN’ ÇIKIŞI
Defterdarlığın yaptığı açıklamalara ise CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Özen, Kocaoğlu’nun sıkıntılarını dile getirerek, “Aziz Bey ‘mezarlık yeri tahsisinde bile sıkıntı yaşıyoruz’ diyor. İzmir’deki yatırımların önünü Büyükşehir kesiyor diyor Defterdar! Defterdarlık "devlet defterlerini" bırakıp AKP defterlerine bakıyor galiba! Aziz Bey’e kızmış ne cevaplar vermiş. Ya AKP devlet olmuş ya. Bence önümüzdeki seçimde aday olmalı Defterdar valla... Aziz Bey’e bile fırça çekmiş kolay mı? Hak etti artık dimi. Ah devletim ne hal olmuş!” ifadelerini kullandı.