GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ekim 2018 Perşembe 15:59

Metropolün kadınından Yarımada’nın kadınına destek!

2019’da ikinci dönemi için devam kararı alan ve 19 Ekim Cuma günü ilçe başkanlığına giderek müracaat edecek olan Konak Belediye Başkanı Pekdaş, aday adaylığını resmen ilan Urla Belediye Başkanı Uyar’a destek verdi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İzmir İl Örgütü’nde 2019’da gerçekleşecek yerel seçimler için hazırlıklar sürerken bir yandan da aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanıyor.

Mevcut başkanlar da adeta miting havasında yeni dönem kararlarını ilan etmeye başladı. Yarımada’da ilk dönemini geride bırakan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ‘devam’ noktasında hareket etti ve 2019’da yarışta var olacağını açıkladı.

Başkan Uyar’a CHP’nin diğer kadın belediye başkanı olan Sema Pekdaş’tan destek geldi. 19 Ekim Cuma Günü Konak İlçe Örgütü’ne giderek aday adaylığı başvurusu yapacağını ilan eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Uyar’la fotoğrafını paylaştı ve “Sevgili kardeşim Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bugün yaptığı adaylık başvurusuyla görevine yeniden talip oldu. Kendisini kutluyor ve yolu açık olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi ve hukuk mücadelesi kadınlarla yükselecektir” açıklamasını yaptı.