GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mayıs 2024 Çarşamba 20:26

Metrodaki duman paniğe yol açtı!

İzmir Metro araçlarından biri Hatay İstasyonu’nda duman ve koku yaydı. Yayılan dumanların ardından yolcular güvenlik kapsamından metro araçlarından indirildi. İzmir Metro’dan yapılan açıklamada koku ve dumanın aracın fren balatasının ısınması sebebiyle ortaya çıktığını ve olaya söz konusu olan aracın depoya çekildiğini belirtti.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in ulaşımda can damarlarından biri olan İzmir Metro’da yangın paniği yaşandı. Hatay İstasyonu’ndaki bir metrodan yükselen duman ve koku sebebiyle bir panik yaşandı. Güvenlik tedbirleri kapsamında yolcular metro araçlarından indirildi.

Daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İzmir Metro, aracın fren balatasının ısınması nedeniyle koku ve dumanın çıktığını, olaya konu olan aracın depoya çekildiğini belirtti.

Yapılan açıklama şu şekilde:

29 Mayıs 2024 Çarşamba günü 14:00 sıralarında Evka-3'den Fahrettin Altay istikametine ilerlemekte olan metro aracımızın fren balatasının ısınması nedeniyle, Hatay istasyonunda duman ve koku meydana gelmiştir. Araç, uyguladığımız güvenlik tedbirleri kapsamında tahliye edilerek, kontrolleri yapılmak üzere depoya alınmış olup trenimizde yangın çıktığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir halkımıza güvenli bir ulaşım hizmeti sunabilmek adına çalışmalarımıza aralıksız devam ettiğimizi belirtir, kamuoyunun dikkatine sunarız.