GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ağustos 2016 Cuma 11:17

Meteorolojiden İzmir'e ve Ege'ye serin haber!

Ege Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının düşeceği, bazı kentlerde sağanağın etkili olacağı belirtildi. İzmir'de de gündüz ve gece en yüksek sıcaklıklarda 5-7 derece düşüş yaşanacak.

Ege Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının düşeceği, bazı kentlerde sağanağın etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın'da bugün gece saatlerinden itibaren nispeten serin ve yağışlı hava etkili olacak, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ise kuzey ve iç kesimlerde 5-8 derece, güneyde ise 3-5 derece azalacak.

Hafta sonu bölgenin kuzey ve doğusundaki bazı merkezlerde sağanak ve kuvvetli rüzgarın etkili olması beklenirken rüzgarın kuzey ve kıyı kesimlerinde yerel olarak fırtına şeklinde esebileceğine dikkat çekildi.

Hava sıcaklıkları önümüzdeki haftadan itibaren mevsim normallerine dönecek.

İZMİR'DE TERMOMETRELER GERİ SAYACAK! 
Geride kalan haftayı kavurucu sıcak altında geçiren İzmir'de de termometreler geri sayacak. Kentte bir süredir geceleri 28 dereceye kadar en yüksek sıcaklıkları 22, gündüzleri de 38-40 dereceleri bulan sıcaklıklar 31 dereceye kadar düşecek. 

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU