GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ocak 2022 Çarşamba 07:50

Meteoroloji uyardı: Ege'de kar ve fırtına!

Meteoroloji'nin tahminlerine göre İç Ege illeri ve Muğla'ya kar yağması beklenirken Kuzey Ege için de fırtınalı hava bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Erzurum, Bingöl, Muş, Şırnak ve Bitlis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. 

Öte yandan iç ve batı kesimlerde 6 ila 14 derece olmak üzere ülke genelinde mevsim normalleri altında seyeden hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren batı kesimlerde artacağı tahmin ediliyor.

EGE
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin, gece saatlerinde Afyon ve Muğla, sabah saatlerinde Denizli çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -9°C, -4°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı

DENİZLİ -6°C, 1°C
Çok bulutlu, bu akşam ve sabah saatlerinde yerel kar yağışlı

İZMİR 0°C, 7°C
Çok bulutlu

MUĞLA -5°C, 1°C
Çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı