GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Stil
23 Eylül 2021 Perşembe 11:27

Met Gala 2021 gecesinden ilginç kostümler

Geçen yıl Covid-19 pandemisi sebebiyle iptal edilen Met Gala, dün gece New York'ta gerçekleşti. Metropolitan Sanat Müzesi yararına düzenlenen Met Gala 2021, her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlülerin geçidine sahne oldu. Her Met Gala'nın kendi teması olduğu gibi Met Gala 2021'in teması "Amerika: Bir Moda Sözlüğü" olarak belirlenmişti.

New York Metropolitan Museum of Art'ın kısaltması olan ve her yıl aylar öncesinden belirlenen temasıyla görsel bir şölene dönüşen moda ödülleri gecesi Met Gala, pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl gerçekleşememişti.

Bu yıl da geleneksel tarihi olan Mayıs'ın ilk haftasında ertelenen Met Gala, sonunda gerçekleşti. Ünlülerin birbirinden ilginç ve görkemli kostümlerle katıldığı gece, tek kelimeyle görkemliydi.

Bu yıl teması "Amerika: Modanın sözlüğü" olan gecede Amerikalı tasarımcılar ve ülkenin moda kültürü ilham alındı Bu tema ile Amerikan tarzının yaratıcılığına bir saygı duruşunda bulunulurken davetlilerden kostümlerinin Amerika'nın coşkulu ve maceracı terzilik ruhunu yansıtması bekleniyordu.

Bu özgür tema altında kırmızı halıda birbirinden farklı yorumlar ortaya çıktı. Bazı yıldızlar Amerika'nın ulusal ikonlarına saygı duruşu niteliğinde kostümler tercih etti, bazıları Grace Kelly ve Audrey Hepburn gibi ikonların görünümlerini baştan yarattı.