GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Ekim 2024 Çarşamba 12:56

Meslek kursu ‘tasarruf’a takıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu Çınarlı, Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen meslek edindirme ve hobi kurslarına MEB tarafından sağlanan eğitmen desteğinin tasarruf tedbirine takıldığını açıkladı. “Eğitimden tasarruf olmaz” diyen Başkan Mutlu, “Kurslara katılımın desteklenmesi ve yaygınlaşması adına belediyemizin tüm imkanlarıyla çalışmalara devam edeceğini, kurslarımızın aksamadan sürdürüleceğini kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.

EGEDESONSÖZ-  Konak Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu Çınarlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi ile belediye tarafından verilen meslek edindirme ve hobi kurslarına MEB tarafından verilen eğitmen desteğinin tasarruf tedbirlerine takıldığını duyurdu.

Mutlu açıklamasında şunları söyledi:

Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ilçemizin faklı noktalarında hizmet veren semt merkezlerimizde sürdürdüğümüz meslek edindirme ve hobi kurslarımıza her yıl sağlanan eğitmen desteğinin bu yıl “tasarruf genelgesi” gerekçe gösterilerek Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilmeyeceği açıklanmıştır.

Kamuda tasarrufa halkın eğitim hakkından başlanmasını hayret ve üzüntü içerisinde karşılıyoruz.

Oysa her yaştan ve sosyoekonomik gruptan komşumuzun, bu eğitimleri alabilmesi fırsat eşitliğini sağlamak adına atılmış büyük bir adımdır. Bireylerin hayatlarını dönüştürmenin yanı sıra özellikle kadınların sosyal hayata katılımını arttıran ve onlara istihdam kapısı aralayan kursların tasarruf genelgesine takılmasına izin vermeyeceğiz.

Komşularımızın bu kurslara katılımının desteklenmesi ve yaygınlaşması adına belediyemizin tüm imkanlarıyla çalışmalara devam edeceğini, kurslarımızın aksamadan sürdürüleceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.