GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Şubat 2016 Pazartesi 12:16

Merkel Anıtkabir Defteri'ne neler yazdı?

Göçmen krizini ele almak için 4 ay sonra yeniden Türkiye’ye gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, önce Anıtkabir’i ziyaret etti. Merkel, daha sonra Çankaya Köşkü’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaklaşık 4 ay aradan sonra bir kez daha Türkiye’ye geldi. Ziyaretin gündemi yine sığınmacı krizi...

Merkel’i taşıyan uçak gece saatlerinde Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı.

Almanya Başbakanı Merkel, ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Merkel, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

"AVRUPA'YA GİDEN YOLUN MİMARI"
Almanya Başbakanı Merkel, deftere şunları yazdı:"Türk ve Alman halkları arasındaki özel dostluk ruhu içinde, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Ata’sı ve Avrupa’ya giden yolun mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına, derin saygılarımla."

Angela Merkel, Anıtkabir ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü’ne geldi.

Buradaki törende, iki ülke ulusal marşlarının çalınmasının ardından Merkel, tören kıtasını Türkçe "merhaba asker" diyerek selamladı.

Davutoğlu ve Merkel, resmi heyetlerini birbirlerine takdim etmelerinin ardından Köşk'e girişlerinde el sıkışarak gazetecilere poz verdi.

Daha sonra Köşk'ün balkonuna çıkan Başbakan Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Merkel kısa bir süre Ankara'yı izledi. Davutoğlu, Merkel'e Başkent'i anlatarak, Anıtkabir'i ve bazı binaları gösterdi.

Merkel'in, Ankara'nın nüfusunu sorması üzerine Davutoğlu, kentin yaklaşık 6 milyon nüfusa sahip olduğunu söyledi.

Merkel ve Davutoğlu, görüşme yapmak için Çankaya Köşkü’ne girdi. Baş başa yapılan görüşmenin ardından, heyetler arası görüşmeye geçildi.

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilecek.