GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Haziran 2024 Pazar 10:40

Meralar, mezarlık oluyor… Karşıyaka’nın tek köyü direniyor!

İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı tek köy olan Sancaklı Mahallesi’nin son kalan 3 parça mera arazisi, Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlığa dönüştürülmek istenmesi ile gündeme geldi. Tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğu mahalle sakinleri ise hayvanlarını otlattıkları meraların mezarlığa çevrilmesine karşı çıkıyor.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Karşıyaka’nın kırsal Sancaklı Mahallesi, İzmir Büyükşehir Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın köyde inceleme yaptığı ve köyün tapusunda olan meraları mezarlık yapacağı iddiası ile çalkalanmaya başladı.

Yaşanan gelişmeler hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşları ise tedirgin ediyor.

HAYVANLARI SATIP, MEYDANLARDA OTURALIM MI?
Sancaklı Köyü’nde yaşayan 71 yaşındaki İlyas Kaya, köyün tek geçim kaynağının hayvanlar olduğunu söyleyerek “Köyümüzü komple mezarlığa çevirmek istiyorlar. Bizim hayvanlarımız var. Köyümüzün tapulu 3 parça merası var, onları almak istiyorlar. Büyükşehir Belediyesi, mezarlık yapmak istiyor. Ama hayvanlarımız için de mera lazım. Biz ne yapalım? Hayvanları satalım, meydanlarda oturalım mı? Sonra televizyonlara çıkıp bas bas bağıralım mı? Et pahalı, süt pahalı diye biz de bağıralım. Gençlerimiz bazı hayvanlarını mera darlığından dolayı sattı” şeklinde konuştu.

MEZARLIK YAPACAK BOŞ ALANLAR VAR
Kaya, yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Büyükşehir Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı geldi köyümüze. İncelemeyi önceden yapmışlar en son bize geldiler. Tamam dersek hemen başlayacaklarmış. Engellemeye çalışıyoruz. Mezarlık yapacak boş yerler var 600-700 dönümlük boş alanlar var.  Muhtar da mezarlık yapılmasını istemiyor. Muhtarımız da bu işi onaylamadı. Köylü de muhtar heyeti de mezarlık istemiyor.”