GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ocak 2021 Cumartesi 12:32

Menemen seçimi sosyal medyada gündem oldu!

Menemen Belediye Başkanvekilliği Seçimi'nin tekrarlanması ile ilgili karara CHP'li siyasetçi ve belediye başkanlarından tepki geldi. " #AkpÇıkanaKadarMı" hastagi ülke genelinde trand topic oldu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Valiliği, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nin verdiği karara uyarak, Menemen seçimlerinde kuranın yenilenmesine karar vermiş ve 4 Ocak tarihinde seçimin yapılması için belediyeye yazı göndermişti.

Seçime iki gün kala sosyal medyada alınan karara tepki gösterildi.  "#AkpÇıkanaKadarMı" hastagi sosyal medyada gündem olurken birçok siyasetçi ve belediye başkanı paylaşım yaptı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Beğenmedim, baştan mızıkçılığı Menemen’de! #AKPÇıkanaKadarMı" paylaşımı yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise "Menemen’de belediye başkanlığı seçimini milli iradeyle kazanamayanlar, ayak oyunları yaparak o makamı ele geçirmeye çalışıyor. Habire kura çekişi yapmak istiyor! 
#AkpÇıkanaKadarMı" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer alınan karara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Soyer açıklamasında "Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluk, zorlama #AkpÇıkanaKadarMı sürecek? Menemen'i asla yalnız bırakmayacağız. Yasal olarak Başkan Vekili seçilen Av. Deniz Karakurt'un yanındayız" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ise "Demokrasi torbaya sığmaz! Menemen torbaya sığmaz! #AKPÇIKANAKADARMI" paylaşımını yaptı.

CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik de yaptığı açıklamada, "Menemen’de başkan vekili seçiminde AKP genel başkan yardımcısının önerisi, milletvekilleri dahil AKP’li yöneticilerinin rızası ile kameralar önünde yapılan kurayı, utanmadan sıkılmadan iptal başvurusunda bulunanlara: Siz kazanana kadar mı seçim yapacağız?" dedi.

NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından, Aksoy'dan boşalan koltuk için, Menemen Meclisi'nde yer alan Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'ndan birer aday çıkmıştı.

Meclis üyelerinin katılımı ile Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde ilk 2 turda çoğunluk sağlanamazken, 3 ve 4'ncü turlarda oylamada eşitlik çıkması sonucu, seçim kuraya kalmış ve gerçekleştirilen kura sonucunda CHP Adayı Deniz Karakurt, AK Parti Adayı Aydın Pehlivan'ın da isminin bulunduğu fanustan çıkan isim olarak Menemen Belediyesi'nde yeni Başkan Vekili olmuştu.

Karakurt'un seçimi kura ile kazması sonrası, AK Parti adayı Aydın Pehlivan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'ne  giderek seçime itiraz etti. İzmir 2'nci İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi’nin iptal edilmesinin ardından, CHP Menemen'de kararın durulması yönünde dava açmış ancak mahkemeden çıkan ara karardan olumsuz cevap almıştı.

Son olarak İzmir Valiliği, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nin verdiği karara uyarak, Menemen seçimlerinde kuranın yenilenmesine karar vermişti. Valilik 4 Ocak tarihinde seçimin yapıması için belediyeye yazı göndermişti.