GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Aralık 2020 Perşembe 17:44

Menemen kararı sonrası CHP'den flaş hamle!

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine, belediye meclisinde yapılan seçimde eşitlik bozulmayınca Deniz Karakurt'un başkanvekili seçildiği kura mahkeme tarafından iptal edildi. Seçimin iptal edilmesi sebebiyle CHP yarın Menemen'de geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyecek.

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkanvekilliği Seçimi’nin iptal edilmesinin ardından yarın Menemen'de geniş katılımlı bir basın açıklaması düzenlenecek.

18 Aralık Cuma günü saat 11:00'de Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek basın toplantısına, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, CHP İlçe Başkanları, İyi Parti İlçe Başkanları, Millet İttifakı Belediye Meclis Üyeleri ve Menemen Belediyesi Başkan Vekili Avukat Deniz Karakurt katılacak.

Konu ile ilgili olarak Menemen Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Demokrasi ve hak mücadelesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelini oluşturuyor. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından partimizin temeli olarak belirlenen bu kavramlarla ilgili mücadelemiz yaşam tarzımızdır ve taviz verilmesi söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.