GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
15 Haziran 2023 Perşembe 08:39

Menemen'e yeni hafriyat sahası!

İzmir’in Menemen ilçesindeki orman statüsündeki alana inşaat atıkları geri dönüşüm tesisi inşa edilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED süreci başlattı.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen depremin ardından  ağır ve orta hasarlı onlarca bina için yıkım kararı alınmasıyla birlikte yıkılacak binaların hafriyatlarını dökecek bir alan sorunu ortaya çıkmıştı.

Aslanlar Hafriyat isimli şirketin Menemen’in Asarlık ile Koyundere mahallesi sınırında açmak istediği katı atık bertaraf tesisi (inşaat yıkıntı atıkları geri dönüşüm tesisi) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını ilan etti.



3,18 hektarlık proje sahası İzmir-Manisa 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni planı orman sınırında kalırken en yakın konuta olan uzaklığı ise bin 300 metre uzaklıkta yer alıyor. Tesiste yılda 285 bin ton atığın toplanması planlanıyor. Şirket bu proje için 7 buçuk milyon TL bütçe ayırdı.

Öte yandan Koyundere Mahallesi sınırlarında yer alan İZBETON’un hafriyat tesisi ile protestolara neden olmuştu. Bu tesis şu anda geçici olarak hizmet dışı.