GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Şubat 2018 Çarşamba 14:25

Menemen’deki stat krizinin görüntüleri ortaya çıktı!

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ismini taşıyan şehir stadyumunda isimlerin ve tabelaların kaldırılmasıyla başlayan gerginlik sürüyor. AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait’in ilçeye giderek bizzat yerinde çalışma yaptığı kaldırma işleminin görüntüleri da ortaya çıktı. 

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Menemen İlçesi’nde mülkiyeti Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne ait kullanım hakkı 10 yıllığına Menemen Belediyesi’ne verilen stadyumda yapılan çalışmalar krize neden oldu. Belediyenin yaklaşık 7 milyon TL para harcayarak düzenleme ve tribünlerini yaptığı stada geçtiğimiz yıl Kasım Ayı’nda belediye meclisi kararıyla “Tahir Şahin Stadı” ismi verilmişti. CHP’li Belediye Başkanı Şahin’in adını taşıyan stadın birçok yerine tabela ve levhalar konuldu.

Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nün il müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda belediyeye gönderilen resmi yazıda stada isim verilmesine gerekçe olan Tahir Şahin’in kim olduğu, ne iş yaptığı, spora ve sportif faaliyetlere katkısı resmi yazıyla soruldu. Müdürlük, evraklarda eksik olduğu gerekçesiyle stada isim verilmesini kabul etmedi.

İlçede uzun süredir tartışmalara neden olan olay AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait’in ilçeye giderek müdahalesiyle daha da büyüdü. Yanına, ilçe spor müdürü, AK Parti İlçe Başkanı Mithat Çetin ve meclis üyelerini de alan Sait, müdürlük görevlileri ve merdivenlerle sahaya girerek söküm işlerini koordine etti.  Sait’in ilçedeki müdahalesine Belediye Başkanı Tahir Şahin ise sert tepki gösterdi. Şahin, “Stat alanından ismimi sökebilirsiniz, kazıyabilirsiniz ama hemşerilerimin gönlünden asla silemezsiniz” ifadelerini kullandı.

“KAYINVALİDEMİ ZİYARETE GİTTİM” DEMİŞTİ
Olayın büyümesinin ardından Egedesonsöz’e konuşan AK Partili Sait ise , “Benim eşim Menemen Seyrekli, akrabalarımız, dostlarımız var. Rumelilerin olduğu kalabalık bir kitlemiz var. Belediye başkanını da yakından tanırım. O da Boşnak’tır. O gün de kayınvalideyi ziyarete gitmiştik” açıklamalarında bulunmuştu. Sait ayrıca, belediye başkanının stada yaşarken ve görevdeyken isim doğru olmadığını söylemişti.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Menemen’de tartışmalara neden olan isim kaldırma olayının görüntüleri ortaya çıktı. AK Partili Sait’in görevliler ile alana gelip çalışmaları koordine ettiği görüldü. Sait, zaman zaman vatandaşlarla tartışırken bakanlık yetkilileri ve valiliğin de duruma karşı çıktığını ifade etti. Sait’in, “Dört aydır biz bu süreçle uğraşıyoruz. Belediye yazılara rağmen kaldırmıyor. Müdürlük de gerekeni yapıyor” sözleri dikkat çekti.

KENDİNE YAKIŞANI YAPMIŞ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yakından takip ettiği öğrenilen süreçle ilgili Sait’in kendisi hakkındaki sert sözlerine tepki gösteren Belediye Başkanı Şahin, “O zatı muhterem eski vekil kendine yakışan açıklamayı yapmış. Böyle durumlarda, bu tip insanlara yapacak bir şey yoktur. Takdir başta Menemenli hemşerilerim olmak üçere tüm kamuoyunundur” ifadelerini kullandı.