GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mart 2022 Salı 08:14

Menemen'deki kavga iddialarına MHP'li Şahin'den net yanıt

Menemen'de geçtiğimiz hafta Milliyetçi Hareket Partisi Menemen İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük ve Menemen Belediyesi AK Partili Başkan Yardımcısı Yetkin Yıldız arasında yaşandığı iddia edilen kavga ile ilgili konuşan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Kesinlikle öyle bir şey yok. Bizim ilçelerle uyumumuz tam ve sınırsız" dedi

EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz günlerde Menemen'de yaşandığı iddia edilen Milliyetçi Hareket Partisi Menemen İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük ve Menemen Belediyesi AK Partili Başkan Yardımcısı Yetkin Yıldız arasındaki kavga İzmir siyasetinde deprem etkisi yaratmıştı.

Başkan Yardımcısı Yıldız'ın MHP'li Bölük'ü darp ettiği ve Bölük'ün yere düştüğü iddia edilirken, iki ismin tartışması sonrasında sosyal medyaya taşınmış ve birbirlerine yönelik paylaşımda bulunmuşlardı.

Kavga sonrası iki isimden bir açıklama gelmezken Sonsöz TV'ye konuşan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin tartışma iddiaları ile ilgili net konuştu.

İLÇELERLE UYUMUMUZ TAM VE SINIRSIZ
Yıldız ve Bölük arasında bir kavganın söz konusu olmadığını belirten Şahin, sadece telefon ile bir gerilim yaşandığını belirtirken:

"Kesinlikle öyle bir şey yok. Bizim ilçelerle uyumumuz tam ve sınırsız. Menemen Belediye başkanı Cumhur İttifakı belediye başkanıdır. Kendisine sahip çıkarım. İlçe başkanımıza sahip çıkarım demeye bile gerek yok... O benimdir bile. Kavga diye bir şey yok. İki insanın telefonda tartışması var bu kadar."

İlçe başkanı ile belediye başkanı arasındaki sınırın hangi seviyede olduğu yönündeki soruya da 'yetki' üzerinden yanıt veren Şahin;

"Herkesin sınırı ve yetkisi görevine göre. Kimse bunu aşamaz. Hele bizim arkadaşlarımız asla böyle bir şey içinde bulunmaz. Sosyal medyadan gördük ancak yok böyle kavga gibi bir şey yok. Tartışma oluyordur, olabilir."