GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Eylül 2021 Çarşamba 12:04

Menemen'de 'unvan' tartışması... 'Allah ıslah etsin'

Menemen Belediyesi'nde görevden alınan eski belediye başkanı Serdar Aksoy'un 1 Eylül Dünya Barış Günü paylaşımında 'Menemen Belediye Başkanı' unvanını kullanmasını değerlendiren Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Serdar Başkanın kendi kadri. Bu tür bir yaklaşım için girmiş, aslında buna diyecek çok bir şey yok, Allah ıslah etsin" diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak Menemen Belediye Başkanlığı koltuğuna seçilen, sonrasında ise partisinden istifa eden ve rüşvet ve irtikap davası kapsamında tutuklanan ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 7 Temmuz tarihinde görülen dava sonrası şartlı tahliye kararıyla serbest bırakılmıştı.

Aksoy tahliyesinin ardından ise geçtiğimiz günlerde  İçişleri Bakanlığı'na dilekçe yazarak göreve iadesini talep etmişti.

Başkanlık görevine dönmek için başvuruda bulunan Aksoy'dan ise flaş bir hamle geldi. 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aksoy, "Bir bebeğin gülüşü gibi aydınlık aşk kadar güçlüdür barış; çocukların öldürülmediği şeker de yiyebildikleri bir dünya için. 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu olsun" paylaşımında bulundu. Aksoy paylaşımında ise "Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy" imzası ile paylaştı.

Eski başkan Aksoy'un hamlesi sonrası ise gözler Menemen Belediyesi'nde Başkan Vekilliği görevine seçilen Aydın Pehlivan'a çevrildi.

BASIN DANIŞMANLIĞINI YAPAN AKIL VERİYORDUR
Paylaşım hakkında Serdar Aksoy'un kendi kararı olduğuna vurgu yapan Başkan Vekili Pehlivan, "Serdar Başkanın kendi kadri. Bu tür bir yaklaşım için girmiş, aslında buna diyecek çok bir şey yok, Allah ıslah etsin" diye konuştu.

Aksoy'un yasal olarak 'başkan' unvanını kullanıp kullanamayacağının sorulmasını da yorumlayan Pehlivan, "Bence yazamaz şu anda. Şu anda yargılandığı bir sürü dosya var. Bununla ilgili basın danışmanlığını yapan kimse o bu akılları veriyordur" dedi.

KARŞILIK BULMAZ
Yapılan paylaşımın Menemen'de hiçbir karşılığı olmayacağını belirten Pehlivan, Aksoy'un yargılandığı davaları işaret ederek, "Menemen halkı neler olduğunu çok açık bir şekilde farkında. Bence bu paylaşım hiçbir karşılık bulmaz" ifadelerini kullandı.