GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Şubat 2018 Pazartesi 21:05

Menemen'de stat krizi... Başkanın adını kazıdılar!

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in adını taşıyan şehir stadyumunda bulunan tabelalar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yazısı üzerine söküldü. Başkan Şahin, “Kimseye kızgın değilim ama insanlık adına üzüldüm, Halkın gönlünden nasıl sökeceksiniz” dedi.

EGEDESONSÖZ-  Spora ilgisiyle bilinen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ismini taşıyan “Menemen Tahir Şahin Stadyumu” krize neden oldu. Geçtiğimiz yıl belediye meclis toplantısında alınan karar ile ismi verilen stadyumda çalışmalar yapan Başkan Şahin, ilçedeki sanayici ve iş dünyasından aldığı destek ile tribünleri büyütmüş, bölgede adından söz ettiren bir spor alanına dönüştürmüştü.

Yapılan şikayet üzerine Gençlik Spor İl Müdürlüğü, mevzuattaki eksiklikleri gerekçe göstererek stadyumda yer alan tabelaları söktü. Gelen görevliler tabeladan falçata ve kesici aletlerle yazıları kazıdı.

Olayın ardından Belediye Başkanı Şahin şu açıklamayı yaptı:

“İzmir’de 8-10 yıldan bu tarafa stat sorunu yaşanırken ilçemize ne Hükümet’ten ne de Büyükşehir Belediyesi’nden tek kuruş bile almadan 5000 kişilik stadyum yapmanın, bu güzel stadyuma Belediye Meclisince CHP Grubu ve MHP Grubunun tamamı ile AKP Grubunun 3 üyesinin desteğiyle Tahir Şahin isminin verilmesi ve bu statta oynadığımız her maçı kazanmanın mutluluğunu yaşamıştık.

Ufak bir prosedür eksikliğinden kaynaklanan Tahir Şahin isminin stattan kaldırılmasına hiçbir itirazımız yoktur. Ancak şık bulmadığımız; hiçbir yetkileri olmadan AKP eski vekil zatı muhterem AKP İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri stada gelerek tabeladan Tahir Şahin ismini falçatayla kesmeleri son derece üzüntü vericidir. Bizler isim derdinde değiliz. Bizler için dert güzel İlçemiz ve Menemenspor’un şampiyon olmasıdır.  Bu konuda kimseye kızgın olmadığımı ancak insanlık adına üzüntülü olduğumu söylemeliyim.  İsimleri tabeladan falçatayla kesebilirsiniz ancak, halkın gönlünden söküp atamazsınız. Takdir milletimindir”