GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Eylül 2021 Cumartesi 11:02

Menemen’de pazar yeri tartışması... ‘10 tezgahı olan ama esnaf olmayan kişiler var’

Yapımı devam eden Menemen Perşembe Pazarı’ndaki her tezgah için belediyenin 60 bin lira istediği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirten İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar, “Serdar Aksoy, tezgah başına 20 bin lira istemişti ancak şu andaki belediye yönetimi, resmi olarak herhangi bir rakam ifade etmedi. Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan ile önümüzdeki hafta görüşüp bu sorunu çözeceğiz, kimse merak etmesin” açıklamasında bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menemen Belediyesi’nin, ilçede halen yapımı devam eden Perşembe Pazarı’nda tezgah başına 60 bin lira hava parası istediği iddialarının ardından esnaflar, pazar yerlerinde tezgah açmayarak tepki göstermişleri. 

Konu ile ilgili olarak İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar da tartışmalara katıldı.  Karabağlar Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi olan Dernek Başkanı Faysal Acar, Menemen Belediyesi başkanvekili veya yardımcılarının herhangi bir rakamı resmen telaffuz dahi etmediğini, önümüzdeki hafta Başkanvekili Aydın Pehlivan ile yüz yüze görüşerek bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını açıkladı.

ACAR: TEZGAHLARI DAHA ŞAHİN ZAMANINDA EL ALTINDAN SATMAYA BAŞLADILAR
Kapalı pazaryerinin, daha eski Başkan Tahir Şahin döneminde pazarlanmaya başladığını iddia eden Faysal Acar, o dönemde el altından 2’şer bin lira toplandığı, tezgahların korsan satışla birtakım kişilere satıldığını söyledi. 2019 yılında Serdar Aksoy’un 20 bin lira istemesi üzerine Menemenli pazarcı esnafının çeşitli eylemler yaptığını hatırlatan Acar, “Bizim Menemen’de 1000 dolayında esnafımız var. Bu rakam, korsan satışlarla ikiye katlandı. Pazarcı esnafı olmayan kişilere paylaştırıldı, birilerine rant sağlandı. Bugünkü belediye yönetiminden, başkanvekilinden ya da başkan yardımcılarından, 20 bin, 30 bin, 50 bin, 60 bin lira gibi resmi bir rakam söyledikleri yok. Fakat esnaf arkadaşlar farklı rakamlar telaffuz ediyorlar. Bu işin aslını önümüzdeki hafta, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan ile karşılıklı görüşüp ortaya koyacağız” dedi.

10 TEZGAHI OLAN AMA ESNAF OLMAYAN KİŞİLER VAR
Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın, kendisini arayarak konuyla ilgili fikir aldığını anlatan İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar, “Sayın Pehlivan’a, pazaryerinin bir an önce bitirilmesi ve esnafın kesinlikle mağdur edilmemesi gerektiğini söyledim” dedi. Önümüzdeki hafta Pehlivan ile bir araya geleceğini belirten Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Menemen’de bence ortada büyük bir sorun yok. Aliağa pazaryeri düzenlemesini öyakın zamanda ben yaptım. Yeterlilik belgelerini ben düzenledim. Esnaf var, esnafcık var. Maalesef Menemen’de kayıt dışı pazarcılık yapan çok kişi var. 10 tane tezgahı olan kişiler var. Biz iki tezgahtan fazlasını vermedik Aliağa’da. Kanun ne diyorsa, onu yaptık. Menemen’de de aynısını yapacağız. Esnaf, belediyeden bazı kişilerin, yüksek rakamlar istediklerini söylüyorlar. O rakamları isteyenlerin, başkanvekili veya başkan yardımcılarının olmadığını ifade ediyorlar. Serdar Aksoy, 20 bin lira istiyordu, ki bu rakam bile kabul edilemezdi. Aydın Pehlivan ile oturup konuşacağız, bu sorunu kökten çözeceğiz.”

Bu arada Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın, yeni kapalı pazaryerinde alt kattaki tezgahlar için 30, üst kattakiler için 20 bin lira istediği konuşuluyor.