GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Aralık 2020 Perşembe 12:05

Menemen’de Karakurt dönemi resmen başladı

Serdar Aksoy’un tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından mecliste yapılan oylamada kura ile başkanvekili seçilen Deniz Karakurt, belediyedeki görevine bugün resmen başladı. Diğer yandan savcılık talimatı ile soruşturmasını sürdüren emniyet birimlerinin çalışmasını derinleştirdiği aktarıldı.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediyesi Meclisi’nde yapılan oylama ile belediye başkanvekilliği görevine seçilen Deniz Karakurt, valiliğin yazısının ardından görevine resmen başladı.

Operasyon ve tutuklamaların ardından olağanüstü bir koşullarda koltuğu devralan Krakurt ise belediyeyi düzlüğe çıkarmak için kolları sıvadı. Karakurt’un belediye şirketlerinin durumu, maaşlı personellerin sayısı, belediyeden alınacak borç oranları ve organizasyon yapısı ile ilgili çok sayıda konuda yakından ilgilenmeye başladığı aktarıldı. Karakurt’un ayrıca Emiralem’de bulunan ve haciz sebebiyle atıl duruma düşen zeytinyağı fabrikasındaki haciz konusu ile ilgilendiği ve yeniden kurulması konusuna ağırlık verdiği belirtildi.

EMNİYETTEN YAKIN MARKAJ
Diğer yandan operasyon sonrası emniyet birimlerinin savcılık talimatıyla yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde belediyenin yaptığı ihaleler ve bunlara ilişkin dosyaları alan emniyetin muhasebe kayıtlarını da istediği öğrenildi. Ayrıca belediye şirketlerine ait harcamaların ve şirketler üzerinden yapılan ödemelerin de yakın markaja alındığı öğrenildi.