GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Haziran 2024 Perşembe 11:01

Menemen'de işten atılma isyanı: Kuru ekmek-soğanlı eylem!

Menemen Belediyesi’nde işten atılan 400 işçinin ardından işçiler 13 gündür belediye binası önünde eylem yapıyorlar. İşçiler, bugün belediye binası önünde kuru ekmek ve soğanla kahvaltı yaparak eylemlerini sürdürdüler. Konuya dair açıklamalarda bulunan Belediye-İş Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Cumali Akay, Başkan Aydın Pehlivan ile hiç görüşmediklerini belirterek, “Dün gece 00:00 itibariyle bizler dağıldıktan sonra makamına girmiş diye duyduk. Bizden kaçıyor, gün içerisinde belediyeye ne bir başkan ne bir başkan yardımcısı geliyor” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Yerel seçimlerin ardından bazı belediyelerde devam eden işten çıkarmaların bir diğer adresi Menemen Belediyesi oldu.

400 işçinin işten çıkarıldığı süreçte işten atılan bir grup işçi belediye binası önünde eylem başlattılar.

EYLEM 13 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR
13 gündür devam eden eyleme dair Belediye-İş Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Cumali Akay, Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Akay, “Buradaki eylemimiz yaklaşık 13 gündür devam ediyor. 400 tane arkadaşımın iş akdine son verildi. Hiçbir gerekçe sunulmadan, arkadaşlarımızı iş hukukuna aykırı hiçbir işlem yapmamışken iş akitleri son buldu. Bundan dolayı burada eylemimize devam ediyoruz” dedi.

KURU EKMEK SOĞANLI EYLEM
Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın kendilerini ‘kuru ekmek, soğana’ muhtaç ettiklerini belirten Akay, işçilerle birlikte belediye binası önünde kuru ekmek ve soğanla eylem yaptı. Eylemlerine dair detaylı bilgiler veren Akay, “Mevcut belediye başkanı ‘namus şeref sözü veriyorum, hiçbir işçiyi işinden ekmeğinden etmeyeceğim’ demesine rağmen şu anda arkadaşlarımız halen daha iş yerlerine döndürülmedi. Bundan dolayı ‘bizi kuru ekmek soğana muhtaç etti’ diye Menemen Belediyesi önünde kuru ekmek ve soğanla kahvaltı yaptık” ifadelerini kullandı.

‘BAŞKAN İŞÇİLER GİTTİKTEN SONRA MAKAMA GECE GELDİ’
Başkan Pehlivan’la hiç görüşmediklerini belirten Akay; başkanın, işçiler olay yerinden ayrıldıktan sonra gece 00:00’dan sonra makama geldiğini belirterek, “Başkanla hiç görüşemedik, makamına dahi gelmiyor. Dün gece 00:00 itibariyle bizler dağıldıktan sonra makamına girmiş diye duyduk. Bizden kaçıyor, gün içerisinde belediyeye ne bir başkan ne bir başkan yardımcısı geliyor. 13 gündür ne bir belediye başkanı ne bir belediye başkan yardımcısı gelmedi. Dün gece ilk defa girmişler duyduğumuz kadarıyla. Makamının ışığı yanarken görülmüş” dedi.