GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Kasım 2020 Salı 13:40

Menemen’de gözler Cumhur İttifakı'nda: Muhalefet aday çıkartacak mı?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasından sonra mecliste 10’u AK Partili 2’si MHP’li 12 kişiyle temsil edilen Cumhur İttifakı süreci yakından takip ediyor. AK Parti, genel merkezden gelecek onay sonrasında aday çıkartmayı planlıyor.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy sonrasında yerine seçilecek isimlerle ilgili çalışmalar başlarken Cumhur İttifakı’nın ne yapacağı merak konusu oldu. AK Partili 10, MHP’li 2 isim ile temsil edilen ittifakın yargı kararı sonrasında alınacak idari yaptırımları bekleyeceği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı’nın meclisten birisi seçme ya da kayyum atama kararı sonrasında yaşanacak gelişmeye göre İzmir’de çalışmalar hızlanacak.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı hukuki süreç sonrasında genel merkez ile görüşmeler yaparken son kararın parti genel merkezi tarafından verileceği öğrenildi. Şu anda seçim olması halinde aday çıkarma yönünde eğilimi bulunan parti durumu ayrıntılı olarak masaya yatıracak.

İttifakın aday gösterme kararı olması halinde Büyükşehir Belediyesi Üyesi Aydın Pehlivan başta olmak üzere Yusuf Demircioğlu ve Hanifi Can gibi isimler üzerinden nabız yoklaması bekleniyor. Bu isimleri sahaya sürecek olan Cumhur ittifakı seçimde destek arayacak. Öncelikli olarak isimler ve listeler üzerinden arka plan çalışması yapılacak. Daha sonra diğer partilerden kendi adayına destek gelip gelmeyeceğini ölçecek.

Partinin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin kovid olması nedeniyle süreci İzmir’de teşkilat başkanlığı koordinasyonunda yürütmesi bekleniyor. Özhaseki’nin yardımcıları süreçle ilgili bilgilendirildikten sonra Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve İl Başkanı Sürekli de çalışmaları takip ediyor.