GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Nisan 2019 Perşembe 09:30

Menemen’de gerilim sürüyor… Yeni başkan eski başkanın istasyonunu mühürledi!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’e ait akaryakıt istasyonunu mühürledi.

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) İzmir’in Menemen İlçesi’nde yerel seçim sonuçlarına göre başkanlık koltuğuna oturan Serdar Aksoy ile dört dönem başkanlık yaptıktan sonra partisi tarafından aday gösterilmeyen eski Belediye Başkanı Tahir Şahin arasındaki gerilim sürüyor. Seçim kampanyası boyunca AK Parti’nin Adayı Durmaz Bayraktar dışında görevde olan Belediye Başkanı Şahin’e de “hodri maydan” diyen Başkan Aksoy dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme gelmişti. İlçede defalarca Şahin hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Aksoy, Şahin’in partisine değil rakibe örtülü olarak çalıştığını iddia etmişti. İlçede çöpleri belediyenin bilerek toplamadığını, seçim sürecinin sabote edildiğini de dile getiren Aksoy, belediye işçilerinin baskı altında olduğunu anlatmıştı.

Mazbatasını aldıktan sonra görevine başlayan Başkan Aksoy, ilk olarak belediyenin mali durumunu masaya yatırdı. Hesapları kontrol eden Aksoy, belediye borçlarının yapılandırılması ve personel tasarrufu ile ilgili düğmeye bastı. Eski Başkan Şahin’in giderken aldığı kararların özellikle incelenmesini isteyen Aksoy, belediyeyi dışarıdan denetleyecek ve mali yapıyı çıkartacak bilirkişileri göreve başlattı.

KAÇAK YAPI İDDİASI
Menemen’de oldukça gerilimli başlayan devir teslim töreni sonrasında Başkan Aksoy, ilçede inşaat ve akaryakıt işleri yapan Eski Başkan Şahin’in tüm çalışmalarını mercek altına aldı. Aksoy’un talimatıyla bir şikayeti inceleyen belediye ekipleri Şahin’e ait akaryakıt istasyonunu mühürledi. İstasyonun arka tarafında bulunan bölümlerde kaçak yapılaşmaların olduğu, imar planına aykırı işlemler yapıldığı belirtildi. Konuyla ilgili tutanak tutan zabıta, yapı kontrol ve fen işleri ekipleri mühürleme işlemini yaptıktan sonra istasyonun çalıştırılamayacağını ifade etti.