GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ekim 2021 Cuma 18:24

Menemen'de bütçeye meclis onayı

Menemen Belediyesi Ekim ayı olağan meclis oturumunda 2022 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. 2022 yılı için 233 milyon 950 bin TL'lik gelir ve gider bütçesi tahmin edilirken, meclis üyelerine sunulan bütçe taslağı Millet İttifakı'nın 'ret' ve Cumhur İttifakı'nın 'kabul' oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Ekim ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen oturuma, Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık olarak 1  saat süren meclis oturumunun gündeminde ise bütçe görüşmeleri yer aldı. 2022 yılı performans programı, mali bütçe ve ücret tarifelerinin görüşmeleri yer aldı.

233 milyon 950 bin TL olarak planlanan 2022 yılı bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan AK Parti ve MHP'nin 16 kabul, CHP ve İYİ Parti'nin 12 ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edilmişti. Meclis üyelerinin onayına sunulan bütçe önerisi, komisyonlardan geldiği şekilde oy çokluğu ile kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinde ise Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı gruplarından kimse söz almaması dikkatleri çekti.

AKBULUT: 3 YILDIR HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMİYOR MU?
Ücret tarife cetvellerinin oylanması öncesi konuşan İYİ Parti Halil Akbulut, "Kitapçığında sonundaki mali cetvelleri incelersek ilk 3 yıldır hiçbir değişiklik olmuyor, aynı rakamlar gelip geçiyor. Artırım söz konusu olmuyor mu? Yıl içinde bu 2 sayfayı ayrı mı değerlendiriyoruz? 2019-2020-2021'de aynıydı şimdi 2022'de de aynı. Hiç değişmiyor mu bunlar?" dedi.

Akbulut'un sorusuna yanıt gelmezken, ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

PEHLİVAN: BÜTÇEYİ EN ADİL ŞEKİLDE KULLANMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Oylamalar sonrası konuşan Pehlivan, “Plan bütçe komisyonunda çalışan arkadaşlarımıza hem performans programını hem bütçemizi yapan arkadaşlara komisyondaki arkadaşlara,  emeği geçen meclis üyesi arkadaşlara teşekkür ederim. Bütçeyi en adil şekilde kullanmaya çalışacağız. Menemen’imize ve Menemenli vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

TÜMENCİ İÇİN KAPALI OTURUM KARARI
Mecliste ayrıca geçtiğimiz günlerde gerdirdiği iş kazası sonrası hayatını kaybeden Menemen Belediyesi'ne bağlı Meta-Su Şirketinde Temizlik İşçisi Yusuf Tümenci'nin mirasçılarına ödenmesi düşünülen tazminata ilişkin sulh protokolü, kapalı oturum ile görüşüldü.