GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ocak 2022 Pazar 09:05

Menemen Belediyesi'ne mahkeme şoku… Seyrek arazisi için karar belli oldu

Menemen Belediyesi tarafından satışa çıkarılan ancak Cumhuriyet Halk Partili isimlerin açtığı dava sonrası yürütmeyi durdurma kararı alınan Menemen Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki arazi için Menemen Belediyesi karara itiraz ederek Bölge Mahkemesi'ne gitmişti. İtirazları inceleyen Bölge Mahkemesi ise yürütmeyi durdurma kararını haklı bularak Menemen Belediyesi'nin itirazlarını reddetme kararı aldı

EGEDESONSÖZ -Menemen'de Seyrek Villakent Mahallesi’nde yer alan 1 milyon 600 bin metrekarelik arazi için kritik bir gelişme yaşandı.

Menemen Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve Belediye Meclisi tarafından satış kararı alınan arsa için Cumhuriyet Halk Partili isimler dava açmış ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Bölgede çok sayıda eylem yapılırken, Menemen Belediye Meclisi'nde de tartışmalara neden olan konu için Menemen Belediyesi Bölge Mahkemesi'ne giderek dava açmıştı.

KARAR BELLİ OLDU
Menemen Belediyei'nin Bölge Mahkemesi'ne açtığı davanın kararı belli oldu. Kararı sosyal medya hesabından paylaşan Menemen Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt, Menemen Belediyesi tarafından açılan davanın reddedildiğini duyurdu.

Paylaşımında eleştirilerde de bulunan Karakurt, şu ifadeleri kullandı;

"Seyrek’teki arazilere ilişkin yasaya aykırı olarak alınan Meclis kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz Bölge Mahkemesince reddedildi. Aslında alınan Meclis kararının yasaya aykırı olduğunu bile bile niye ısrarla bu itirazlar yapılıyor anlaşılır gibi değil

Yasalar çok açık, yasaya uygun kararlar almak varken çoğunluğa güvenip hukuksuz alınan kararlar ve hukuksuz yapılan ihalelerin ardı arkası kesilmiyor

Menfaatinize göre değil , hukuka uygun kararlar alıp; biz yaptık oldu yerine usulüne uygun ve şeffaf yönetim zor değil beyler zorunlu… Tek ihtiyacımız doğru akıl doğru ahlak doğru vicdan!"