GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Şubat 2022 Cumartesi 10:04

Menemen Belediyesi'nden yeni teklif... Son karar işçilerde!

Arabulucu süreci sonlanan Menemen Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde belediye yönetiminden yeni bir teklif geldi. Sendika yeni teklifi işçilerin onayına sunacak ve son kararı işçiler verecek.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Belediye-İş Sendikası ile Menemen Belediyesi arasında gerçekleşen yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamadı. 3 ay önce başlayan ve belediyede kadrolu ve belediye şirketi Meta-Su arasında çalışan yaklaşık 1800 işçiyi ilgilendiren TİS sürecinde arabulucu süreci de sona erdi.

Sendika yönetimi ile geçtiğimiz gün bir araya gelen belediye yönetimi yeni bir teklifte bulundu. Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre belediye, kadrolu işçilere en düşük 7000 TL net, Meta-Su bünyesinde çalışan işçilere 4750 TL net ayrıca dış birimlerde çalışan (park bahçe,temizlik işleri,barınak,fen işleri vb) işçiler için de artı 250 TL teklifinde bulundu.

Sendika yönetimi önümüzdeki günlerde işçilerle bir araya gelerek son teklifi onaylarına sunacak. İşçilerin vereceği karara göre toplu sözleşme süreci ilerleyecek. İşçiler teklifi yetersiz bulursa 60 günlük grev süreci başlatılacak.

‘İŞÇİLER NE KARAR VERİRSE…’
Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Cumali Akay, “Belediye emekçilerinin onayı olmadan adım atmayacağız. Verilen son teklifi işçilerle birlikte değerlendireceğiz. İşçilerin vereceği karara göre hareket edeceğiz. Pazar ya da pazartesi günü işçilerle bir araya geleceğiz. Kadrolu işçiler için istediğimiz maaş ile belediye tarafından verilen teklif arasında çok bir fark kalmadı ancak bizim Meta-Su işçileri için biz 8 bin TL talep ettik. Meta-Su'da sadece rakamsal maddeler değil, bir çok maddede anlaşamadık. Onlar üzerinden pazarlığımız bitmedi. Bu ekonomik koşullarda belediyenin teklif ettiği rakamlar geçinebilecek rakamlar değil. Özellikle son 3-4 ayda gelen zamlar bizim emekçilerin belini daha da büktü. Ama dediğim gibi son kararı işçiler verecek.” dedi.