GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Nisan 2022 Cumartesi 08:14

Menderesli muhtarlara… Bergama’ya ikna gezisi

Menderes’e bağlı Gölova-Çakaltepe mevkiine yapılması planlanan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi ile ilgili tartışmalar devam ederken, Menderesli 12 muhtar, Bergama’daki tesisin açılışına götürüldü. Aralarında “Tesisi Menderes’te istemiyoruz” diye imza atanların da olduğu muhtarlar,  son teknolojik tesise hayran kaldılar

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menderes’in Gölova ve Çakaltepe mevkisine yapılması planlanan Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi ile ilgili tartışmalar sürerken, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, ÇED sürecini durdurmuştu. Tesisin ne olacağı konusunda belirsizlik devam ediyor. Bu süreçte Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler, 44 mahalle muhtarını Bergama’da bugün açılan Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi’nin açılışına davet etti. Ancak davetli muhtarların 12’si, bu geziye katıldı. Bergama’ya ikna gezisinin amacına ulaştığı ifade edildi.

ÇEKİNCELERİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE GİDERİLDİ
üyükşehir Belediyesi’nin son teknolojiyle kurduğu ve büyük bir törenle hizmete açtığı Bergama Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi, Menderesli muhtarlarda hayranlık yarattı. CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler, “Muhtarlarımız son derece teknolojik tesisi bizzat kendi gözleriyle gördüler. Hiçbir sıkıntı yoktu tesiste. Bizim bölgemize yapılması planlanan tesis, çok daha üst düzeyde teknolojik bir tesis olacak. Muhtarlarımızın korkuları, çekinceleri önemli ölçüde giderildi” dedi.

İMZACI İKİ MUHTAR DA O GEZİYE KATILDI
Menderes’te yapılması planlanan tesise en büyük tepkiyi gösteren Gölova Muhtarı Murat Kepenk Bergama kafilesinde yer almazken, tesisin yapılmaması yönünde imza atan Tekeli’nin Atatürk ve Fevzi Çakmak mahallelerinin muhtarlarının yanı sıra Gölova’nın bir tık arkasında bulunan Karakuyu, Çileme, Sancaklı muhtarlarının açılışa katıldığı gözlendi. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler’in yer aldığı Bergama kafilesinde şu muhtarlar vardı:

Ataköy: Hüseyin Balcı, Tekeli Fevzi Çakmak:Tezcan Akınsu, Develi: Yaşar Garip, Küner: Harun İbiş Aydın, Çileme: Ömer Çantalıoğlu, Efemçukuru: Kazım Karakuş, Tekeli Atatürk: Osman Kavlağan, Karakuyu: Veli Karakuyu, Gümüldür Fevzi Çakmak: Ayhan Yüksel, Barbaros: Ali Seyfi Tufan, Özdere Çukuraltı: Mehmet Çolak, Ahmetbeyli: Nedim Çetin, Değirmendere: Hüseyin Yıkar, Sancaklı: Osman Uysal, Kasımpaşa: Aziz Uslu ve Görece Cumhuriyet: Selahattin Şar.