GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ağustos 2017 Pazartesi 11:57

Menderes’ten Büyükşehir’e ilanlı tepki: Kazılardan sorumlu değiliz

Menderes Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu ilçede kazılar ve çalışmaların yoğunlaşması üzerine tüm köy ve mahallelere pankart astı. Soylu, “İZSU kazılarının sorumlusu kurum ve Büyükşehir’dir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yaptığı açıklamalar ve çalışmalarıyla göreve geldiği günden bu yana geçen süreçte sık sık İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelen AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu bu kez tepkisini pankart ve ilanlara taşıdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü’nün ilçede çalışmaları yaz döneminde yoğunlaştırması üzerine Başkan Soylu, vatandaşlardan gelen şikayet ve tepkilere önlem aldı. Soylu’nun talimatıyla Menderes’teki tüm köy ve mahallelerin meydanlarına, “İZSU tarafından kazılan yolların yapımı İZSU ve Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Tüm halkımıza önemle duyurulur” yazılı ilanları astı.

Öte yandan yaz döneminde 3-4 katı nüfusa çıkan ilçeler arasında yer alan Menderes’te hem ilçe belediyesi hem de Büyükşehir ekipleri çalışmada zorlanıyor. Su patlakları ve altyapı sorunları personel yetersizliği ve zamanında müdahale edilemediği için geç yapılıyor.